Лариса Кадочникова. Війна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лариса Кадочнікова. Війна
Жанр документальний фільм
Режисери Дмитро Томашпольський
Продюсер Олена Дем'яненко
Сценаристи Дмитро Томашпольський
Композитор Fahot-Mantra
Кінокомпанія ТОВ «Гагарін Медіа»
Тривалість 67 хвилин
Мова російська
Країна Україна Україна
Рік 2022

«Лариса Кадочникова. Війна» — український повнометражний документальний фільм режисера Дмитра Томашпольського, знятий у 2022 році на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Прем'єра фільму відбулася 30 серпня 2022 року в київському Будинку кіно[1].

Про фільм[2][3][ред. | ред. код]

У фільмі зафіксовано тривожний і вирішальний для України період — початок повномаштабної війни росії прти України. Це фільм про життя, зустрічі та думки у перші місяці війни[4] актриси Лариси Кадочникової,  яка під час облоги Києва відмовилась евакуюватися і залишалась у місті, та про культурних діячів, які, за словами Дмитра Томашпольського, «тримають небо над Києвом».

У фільмі взяли участь мистецтвознавець, професор Вадим Скуратівський; музикант Олег Фагот Михайлюта; кінознавець та письменник Сергій Тримбач; колекціонер та меценат Олександр Брей.

У фільмі використано матеріали партизанської зйомки Києва (лютий-квітень 2022 року), відео з міських камер спостереження та відеоматеріли блогерів, на яких зафіксовано вибухи у Києві, цитати з інтерв’ю та монологів актриси, фрагменти театральних вистав, кадри з фільмів за участі Лариси Кадочникової. У фільмі виникає нова реальність, у якій поєднуються минуле, сучасне і майбутнє, спогади, роздуми та мрії. 

Посилання[ред. | ред. код]

Сніданок з 1+1. «Лариса Кадочникова. Війна» — народна артистка представила новий документальний фільм.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Фільм «Лариса Кадочникова. Війна» увійшов до конкурсної програми фестивалю The Lift-Off Sessions. 26грудня 2022 року.
  2. НАЦІОНАЛЬНА ПРЕМ’ЄРА ФІЛЬМУ «ЛАРИСА КАДОЧНИКОВА. ВІЙНА». 21 лютого 2023 року. Процитовано 22 лютого 2023 року.
  3. Коркодим, Олена (3твересня 2022 року). Лариса Кадочникова, яка сміється в обличчя війні.
  4. Катаєва, Марія (30 серпня 2022 року). Лариса Кадочникова і війна: у столиці представлять фільм про знану актрису. Процитовано 23 лютого 2023 року.