Люблю тебе ненавидіти

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Люблю тебе ненавидіти
англ. Anyone but You
Жанр романтична кінокомедія
Режисер Вілл Глакd
Продюсер Джефф Кіршенбаумd і Джо Рот
Сценарист Вілл Глакd
На основі Багато галасу з нічого
У головних
ролях
Сідні Свіні, Ґлен Пауелл, Александра Шіпп, Мішель Гердd, Браян Браун, Darren Barnetd, Hadley Robinsond, Дермот Малруні, Рейчел Гріффітс, GaTad і Charlee Fraserd
Оператор Денні Рулманн
Композитор Este Haimd[1] і Bag Raidersd[1]
Монтаж Тіа Нолан
Кінокомпанія
Дистриб'ютор Sony Pictures Releasing[d]
Тривалість 103 хв.[2]
Мова англійська
Країна  США
 Австралія
Рік 2023
Кошторис 25 000 000 $
IMDb ID 26047818
anyonebutyou.movie

«Люблю тебе ненавидіти» (англ. Anyone But You) — американська романтична комедія 2023 року, режисером та співавтором якої є Вілл Глак.

Сюжет[ред. | ред. код]

Намагаючись отримати ключ від туалету в кафе, студентка права Бостонського університету Бі зустрічає співробітника Goldman Sachs Бена, який допомагає їй з ключами. Вони миттєво налагоджують стосунки і проводять день разом, зрештою заснувши на дивані Бена. Вона йде, не розбудивши його вранці, а коли наважується повернутися, то підслуховує неприємні для себе речі…

Бі та Бен не бачать один одного протягом шести місяців. Бі, яка розлучилася зі своїм нареченим Джонатаном і таємно полишила навчання на юридичному факультеті, з жахом дізналася, що Бен не тільки летить тим же рейсом до Австралії, що й вона, але й вони обидва опиняються в будинку батьків Клаудії (нареченої Галлі, сестри Бі) та Піта за кілька днів до весілля. Зневага Бі та Бена один до одного починає розчаровувати інших учасників весілля, що посилюється появою колишніх Бі та Бена, Джонатана та Маргарет, відповідно.

Поки батьки Бі намагаються підштовхнути її до примирення з Джонатаном, інші учасники розробляють план примирити Бі та Бена, щоб весілля пройшло гладко. Бі швидко розкриває змову та укладає угоду з Беном удавати, що вони разом, щоб викликати ревнощі у Маргарет і зупинити батьків Бі, які підштовхують її помиритися з Джонатаном.

Перші спроби продати стосунки були марними аж до вечірки на човні, де Бі та Бен танцюють разом і відтворюють сцену з «Титаніка», яка закінчується тим, що Бі падає в гавань Сіднея. Бен стрибає за Бі, і вони розмовляють, чекаючи на порятунок на буї. Вона каже йому, що покинула навчання, і вони призначають побачення та разом йдуть до Сіднейського оперного театру. Вони повертаються в будинок і займаються сексом, але Бі невтомно припускає, що всі її останні дії були помилками, що розчаровує Бена. Він вислизає вночі, розчаровуючи Бі.

Вранці напередодні весілля Маргарет просить у Бі її благословення, щоб відновити стосунки з Беном. Бі погоджується, стверджуючи, що вона була пов'язана з ним «лише ситуативно». Під час розмови з Пітом Бен опосередковано повідомляє батькам Бі, що вона таємно кинула навчання на юридичному факультеті, через що Бі відчуває себе зрадженою.

Почувши сварку Галлі та Клаудії, Бен переконує Бі удати, що вони помирилися, заради весілля. Церемонія проходить гладко, але Бі бачить, як Маргарет цілує Бена під час бенкету, і в сльозах йде до Оперного театру. Однак Бен відмовляє Маргарет і каже, що більше не відчуває до неї почуттів. Гості весілля переконують його побігти за Бі, тож він стрибає зі скелі неподалік у Тихий океан, а потім переконує рятувальників з гелікоптера «евакуювати» його до Оперного театру.

Бен просить вибачення перед Бі, кажучи їй, що пішов, бо боявся, що їхні стосунки можуть привести до розчарування. Вони миряться і повертаються на весілля як пара, де Галлі та Клаудія розповідають, що їх суперечка була черговою хитрістю, аби підштовхнути Бі та Бена один до одного.

Так, двоє людей, які зневажають один одного, здається, не можуть відірватися від одного під час відпустки в Сіднеї[3].

У ролях[ред. | ред. код]

Персонажі Актори Український дубляж
Бі Сідні Свіні Анна Павленко
Бен Ґлен Пауелл Денис Жупник
Клаудія Александра Шипп Антоніна Хижняк
Піт GaTa Роман Молодій
Галлі Гедлі Робінсон Анастасія Павленко
Керол Мішель Херд Наталя Ярошенко
Лео Дермот Малруні Михайло Кришталь
Джонатан Даррен Барнет Кирило Татарченко
Роджер Браян Браун Олег Лепенець
Інні Рейчел Гріффітс Наталя Задніпровська
Маргарет Чарлі Фрейзер Вікторія Левченко
Бо Джо Девідсон Андрій Соболєв

Український дубляж[ред. | ред. код]

Дублювання виконане LeDoyen Studio: перекладачка Катерина Щепковська, режисерка дублювання Катерина Брайковська, звукорежисер Андрій Славинський, звукорежисер перезапису Олег Кульчицький, менеджерка проєкту Мирослава Сидорук[4].

Ролі дублювали актори: Денис Жупник, Анна Павленко, Антоніна Хижняк, Анастасія Павленко, Роман Молодій, Вікторія Левченко, Андрій Соболєв, Наталя Задніпровська, Михайло Кришталь, Наталя Ярошенко, Олег Лепенець, Кирило Татарченко, Вікторія Тишкевич, Роман Солошенко, Анастасія Назарова, Павло Голов, В'ячеслав Дудко, Михайло Войчук[4].

Виробництво[ред. | ред. код]

У січні 2023 року було оголошено, що Сідні Свіні та Глен Пауелл були обрані на головні ролі у фільмі без назви, режисером якого є Вілл Глюк.[5] Александра Шипп, Мішель Херд, Браян Браун, Даррен Барнет та Хедлі Робінсон приєдналия до акторського складу в лютому[6][7], а наступного місяця було оголошено про прихід Дермота Малруні, Рейчел Гріффітс та GaTa.[8][9]

Знімання почали в Новому Південному Уельсі в лютому 2023 року[10]. Знімання в Сіднеї тривало в березні 2023 року[11]. У травні фільм отримав назву Будь-хто, крім тебе.[12]

Реліз[ред. | ред. код]

Фільм випустила компанія Sony Pictures Releasing у США та Канаді 22 грудня 2023 року[13]. В українському прокаті — з 25 січня 2024 року[14].

З 27 лютого 2024-го — на Blu-ray, DVD та цифрових платформах[15]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://filmmusicreporter.com/2023/12/05/este-haim-christopher-stracey-scoring-will-glucks-anyone-but-you/
  2. https://www.bbfc.co.uk/release/anyone-but-you-q29sbgvjdglvbjpwwc0xmde2nzy4
  3. Світлана МАКСИМЕЦЬ (26 січня 2024). Ромком з піструном. Яким вийшов фільм «Люблю тебе ненавидіти» (укр.). «Вікенд». Процитовано 29 січня 2024.
  4. а б Люблю тебе ненавидіти (укр.), 11 лютого 2024, процитовано 27 березня 2024
  5. Kroll, Justin (11 січня 2023). Sydney Sweeney And Glen Powell To Star In Sony Rom-Com From Will Gluck. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 11 січня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  6. Kroll, Justin (10 лютого 2023). Alexandra Shipp Joins Sydney Sweeney And Glen Powell In Sony Rom-Com From Will Gluck. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 16 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  7. Grobar, Matt (16 лютого 2023). Michelle Hurd, Bryan Brown, Darren Barnet & Hadley Robinson Board Sony Rom-Com From Will Gluck. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 16 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  8. Grobar, Matt (7 березня 2023). Dermot Mulroney & Rachel Griffiths Latest To Board Will Gluck's Sony Rom-Com. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 16 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  9. Grobar, Matt (10 березня 2023). Dave Breakout GaTa Boards Sony's Sydney Sweeney Rom-Com From Will Gluck. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 16 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  10. Slatter, Sean (23 лютого 2023). Will Gluck rom-com starring Sydney Sweeney, Glen Powell, Bryan Brown to film in NSW. IF Magazine. Архів оригіналу за 16 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  11. Melendez, Miguel A. (8 березня 2023). Sydney Sweeney and Glen Powell Strip Down to Swimsuits for Rom-Com Scenes. Entertainment Tonight. Архів оригіналу за 16 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  12. D'Alessandro, Anthony (3 травня 2023). Sydney Sweeney & Glen Powell Romantic Comedy Anyone But You Eyes Pre-Christmas Launch. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 3 травня 2023. Процитовано 16 травня 2023.
  13. D'Alessandro, Anthony (13 жовтня 2023). Sydney Sweeney & Glen Powell Romantic Comedy ‘Anyone But You’ Tweaks Pre-Christmas Launch. Deadline (амер.). Процитовано 14 жовтня 2023.
  14. Ольга УСАЧОВА (26 січня 2024). Кінопрем’єри тижня: ромком «Люблю тебе ненавидіти», байопік «Ґолда» і трилер «Догмен» (укр.). «Mind.ua». Процитовано 29 січня 2024.
  15. Anyone But You (2023). www.dvdsreleasedates.com. Процитовано 24 січня 2024.

Посилання[ред. | ред. код]