Лінк (фільм, 1986)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лінк
англ. Link
Жанр горор і науково-фантастичний фільм
Режисер Річард Франклінd
Продюсер Річард Франклінd
Сценарист Еверетт Де Рошd
У головних
ролях
Елізабет Шу, Теренс Стемп, Девід О'Гараd і Лайнас Роуч[1]
Оператор Майк Моллойd
Композитор Джеррі Голдсміт
Кінокомпанія EMI Filmsd
Дистриб'ютор The Cannon Groupd і Netflix
Тривалість 103 хв.
Мова англійська
Країна  Велика Британія
Рік 1986
IMDb ID 0091415

«Лінк» (англ. Link) — британський фільм жахів 1986 року режисера Річарда Франкліна. У ролях знялися Елізабет Шу і Теренс Стемп. Головний герой — Лінк, надрозумний, але злий шимпанзе (роль якого грає орангутанг), який накидається на своїх господарів, коли вони намагаються його евтаназувати.

Сюжет[ред. | ред. код]

Доктор Стівен Філіп живе у вікторіанському особняку біля англійського узбережжя з трьома шимпанзе, на яких він проводить дослідження, щоб дослідити зв’язок між людиною та мавпою. Джейн Чейз запрошують до нього додому під час літніх канікул як помічницю, і коли вона прибуває, її зустрічає біля дверей шимпанзе на ім’я Лінк, одягнений у форму дворецького.

Одного разу Джейн знайшла шимпанзе Вуду мертвим. Саме тоді, безслідно зник доктор Філіп, який мав приспати Лінка. Лінк починає проявляти все агресивнішу позицію щодо Джейн, навіть дійшовши до того, що заборонив їй використовувати телефон. Він утримував її у полоні в будинку, не даючи їй дістатися до найближчого міста. Джейн карає його, вигнавши його з дому. Тоді Лінк починає ставати жорстокішим, і між приматом і людиною починається особиста війна.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Елізабет Шу Джейн Чейз (юна зоологиня, помічниця доктора Філіпа) Джейн Чейз (юна зоологиня, помічниця доктора Філіпа)
Теренс Стемп доктор Стівен Філіп (антрополог, який вивчає розумові здібності шимпанзе у своєму ізольованому маєтку в англійській місцевості) доктор Стівен Філіп (антрополог, який вивчає розумові здібності шимпанзе у своєму ізольованому маєтку в англійській місцевості)
Стівен Піннер доктор Стівен Філіп (хлопець Джейн) доктор Стівен Філіп (хлопець Джейн)
Кевін Ллойд Бейлі (друг Стівена Філіпа) Бейлі (друг Стівена Філіпа)
Девід О'Гара Том (друг Девіда, який вирушає з ним на пошуки Джейн) Том (друг Девіда, який вирушає з ним на пошуки Джейн)
Річард Гарнетт Денніс (друг Девіда, який вирушає з ним на пошуки Джейн) Денніс (друг Девіда, який вирушає з ним на пошуки Джейн)
орангутанг Локк Лінк (45-річний шимпанзе, негативний герой) Лінк (45-річний шимпанзе, негативний герой)
шимпанзе Керрі Вуду (самиця шимпанзе, яку часто тримають у клітці через її агресивний характер, але час від часу випускають на волю) Вуду (самиця шимпанзе, яку часто тримають у клітці через її агресивний характер, але час від часу випускають на волю)
шимпанзе Джед Імпер (син Вуду, має схильність до втечі та вбивства інших тварин) Імпер (син Вуду, має схильність до втечі та вбивства інших тварин)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ČSFD — 2001.

Посилання[ред. | ред. код]