Маркович Анастасія Вікторівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маркович Анастасія Вікторівна
Народилася 23 жовтня 1979(1979-10-23) (44 роки)
Бричани, Молдавська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність художниця
Знання мов українська
Сайт anastasiya-markovich.info
Мандрiвник
Свiт Левкасу

Анастасія Вікторівна Маркович (нар. 23 жовтня 1979, Бричани, нині Молдова) — українська художниця, працює в стилі сюрреалізму.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася 23 жовтня 1979 року в м. Бричани, нині Молдова. Πоходить із родини художників. Дочка Віктора і Ірени Марковичів і старша сестра Юрія Марковича. Її батько і брат художники, її мати дизайнерка.

Зі своєю сім'єю переїхала з Молдови до українського міста — Чернівців.

Під час відвідання середньої школи Анастасія навчався з 1990 живопису в Чернівецькому художньому училищі, яке закінчила 1994 році. Після закінчення середньої школи в 1996 році вона вивчала право в місцевий академії права і економіки в дисциплінах криміналістики, цивільного і комерційного права.

Після закінчення середньої школи вона пішла на навчальні поїздки до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Франції. Особливе значення мав візит в 2003 році до польських художників Даріуша Міліньського (* 1957) та Томаша Сентовського (* 1961). Для того, щоб розвивати художній талант Анастасії також внесли свій вклад культурні традиції університетського міста Чернівці.

Анастасія Маркович брала участь у багатьох мистецьких виставках в країні і за кордоном. Вона також опублікувала багато ілюстровану книгу «Світ Левкасу» і показує свої роботи в журналах.

Джерела[ред. | ред. код]