Маршрут 1 (Гонконг)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маршрут 1
Загальні дані
Країна  КНР
Мережа list of routes in Hong Kongd
Номер 1
Довжина 21.1 км
початок Абердін
кінець Сатхінь
OpenStreetMap 913110 ·R (Гонконг)

CMNS: Маршрут 1 у Вікісховищі

Маршрут 1 (кит.一號幹線) — головна артерія Гонконгу, яка проходить в основному з півночі на південь, з'єднуючи Абердін із Сатхінь.

Маршрут сильно перевантажений, особливо на віадуку Canal Road, який з'єднує Абердінський тунель із тунелем Кросс-Харбор у Козвей-Бей[1]. Маршрут 1 продовжує служити найпрямішим шляхом від північного узбережжя острова Гонконг до Південного округу. Дорога пролягає через гавань і проходить через середину Коулуна і продовжує прямувати на північ до Нових територій.

Історія[ред. | ред. код]

Маршрут 1 було створено в січні 2004 року, коли увійшло в дію третє покоління номерів маршрутів, замінивши стару систему, яка використовувалася з 1974 року.

Маршрут[ред. | ред. код]

Маршрут починається на півдні від дороги Абердін Прая, яка продовжується дорогою Вонг Чук Ханг до Абердинського тунелю. Рух здійснюється по віадуку Canal Road після виїзду з тунелю в Happy Valley. Віадук спускається до рівня землі, пройшовши перехрестя на Gloucester Road для маршруту 4 до Тін-Хау, Норт-Пойнта та Східної гавані.

Потім транспорт перетинає тунель Кросс-Харбор у Коулун і продовжує рухатися на північ уздовж Принцеси Маргарет-роуд і Ватерлоо-роуд. Ділянка Ватерлоо-роуд між Херефорд-роуд і Ланкашир-роуд у Коулун-Тонг є єдиною ділянкою маршруту, доступ до якої не контролюється. Далі рух підіймається крутим схилом до тунелю Lion Rock. У кінці тунелю дорога огинає кордон Тай Вай. Маршрут стає швидкісною в Ша Тін для решти 3 км. Трафік може з'єднатися з маршрутом 9 у Ша Тіні або розгалужуватися на маршрут 2 до Ма Он Шан[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. LCQ4: Traffic congestion along the link roads to the Aberdeen Tunnel. Information Services Department. Процитовано 17 листопада 2014.
  2. Route Diagram - Route 1. Transport Department. Архів оригіналу за 10 січня 2014. Процитовано 10 січня 2014.