Младост Донья Гориця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Младост Донья Гориця»
Повна назва Omladinski fudbalski klub Mladost Donja Gorica (чорн.)
Засновано 2019
Населений пункт Подгориця, Чорногорія Чорногорія
Стадіон ДГ Арена
Вміщує 4 300
Головний тренер Чорногорія Славолюб Бубанья
Ліга Перша ліга, Чорногорія
2023/2024 9.
Домашня
Виїзна

«Младост Донья Гориця» (чорн. Omladinski fudbalski klub Mladost Donja Gorica), відомий також як «Младост Лоб Бет» за назвою спонсора — чорногорський футбольний клуб з південно-західного району міста Подгориця Донья Гориця. Клуб був заснований у 2019 році, у сезоні 2023——2024 років грав у Першій лізі Чорногорії, проте за підсумками сезону вибув до другої чорногорської ліги.

Історія

[ред. | ред. код]

Клуб «Младост Донья Гориця» був заснований у 2019 році[1] як команда району Подгориці Донья Гориця.[2] Від заснування і до 2022 року клуб працював у афілійованому партнерстві з ФК «Подгориця», молоді гравці якого грали за «Младост Донья Гориця».

Уже під час перших виступів в офіційних змаганнях клуб досяг значних результатів. Влітку 2019 року «Младост Донья Гориця» виграв Кубок Центрального регіону та зіграв у першому матчі Кубка Чорногорії, але зазнав поразки від ФК «Дрезга» з рахунком 2-4. У цей час команда розпочала виступати в третій лізі Чорногорії. У своєму першому сезоні клуб став переможцем групи Третьої ліги-Центр, але не зміг отримати підвищення до другого рівня після плей-офф проти клубів «Іґало» та «Беране».[3] У наступному сезоні «Младост Донья Гориця» знову виграв зону Центрального регіону, і цього разу зумів отримати підвищення через плей-офф, здобувши дві перемоги над клубами «Петниця» (2-0) і «Цетиньє» (6-0). Завдяки цьому успіху влітку 2021 року команда розпочала грати у другій лізі Чорногорії.

У сезоні 2023—2024 років клуб «Младост Донья Гориця» уперше зіграв у Першій лізі Чорногорії, проте за підсумками сезону клуб зайняв лише 9-те місце, та за результатами плей-офф вибув до другої ліги.

Стадіон

[ред. | ред. код]

Клуб «Младост Донья Гориця» проводить свої домашні матчі на стадіоні «ДГ Арена», який вміщає понад 4 тисячі глядачів. Завдяки сучасним спорудам, таким як додаткові майданчики та інше, він відповідає критеріям для матчів Першої ліги та УЄФА.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Osnovan novi fudbalski klub • CG-Fudbal. 29 липня 2019. (чорн.)
  2. Brochure (PDF). fscg.me. Процитовано 12 червня 2020. (чорн.)
  3. Igalo i Berane u Drugoj ligi Crne Gore. (чорн.)