Молокія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Молокія
Тип Приватне акціонерне товариство
Форма власності закрите акціонерне товариство
Галузь переробка та виготовлення молочної продукції
Гасло Молоко, яке тебе любить
Засновано 1957
Штаб-квартира Україна Україна, Тернопіль
Продукція Асортиментний ряд становить близько 100 найменувань
molokija.com
CMNS: Молокія у Вікісховищі

Молокія — це торговельна марка, під якою виготовляє молочну продукцію ПрАТ «Тернопільський молокозавод».

Історія[ред. | ред. код]

Засновано ПрАТ «Тернопільський молокозавод» 1957 року. Тоді він почав свою діяльность як міський молокозавод. Підприємство доволі швидко розвивалося і вже у 1970-тих роках його потужності дозволяли переробляти до 300 тонн молока в день.

28 червня 1969 року новий молокозавод введено в експлуатацію. Підприємство почало випуск топленого молока, кефіру, ряжанки, айрану в скляних пляшках з кришкою з фольги. 1987 року завод переробив понад 108 тонн молока та вершків. За часів СРСР Тернопільський міський молокозавод входив в число провідних підприємств міста.

2000 року на завод прийшла нова команда управлінців, на потужностях підприємства було створено ЗАТ «Тернопільський молокозавод», який 2011 року став ПрАТ «Тернопільський молокозавод». В результаті поетапної реконструкції зараз виробничі потужності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» дозволяють переробляти близько 250 тонн молока на день. У 2016 році там працювало близько 1300 людей, а через рік штат розширився до 1500 працівників.[1]

Продукція підприємства об'єднана під ТМ «Молокія».

Так як продукція має короткі терміни зберігання, це є основний аргумент щодо вибору ринків збуту. Саме тому підприємство реалізовує продукцію лише в регіонах, які розташовані поруч із тернопільським регіоном — у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській областях. Там створено власні філії ТМ «Молокія», де є спеціальне холодильне обладнання, склади, відповідний транспорт та персонал. Це дозволяє забезпечити процес збуту таким чином, щоб доставка продукції у кожен регіон здійснювалася щоденно. Тобто кожного дня споживачі можуть отримати свіжий продукт ТМ «Молокія».

Асортимент[ред. | ред. код]

Основний напрямок діяльності заводу — виробництво молочної продукції (молоко, кефір, сметана, йогурт, масло та кисломолочний сир).

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Історія Тернопільського молокозаводу - ternopil.one (укр.). 7 червня 2022. Процитовано 13 червня 2022.