Мосійчук Олег Валентинович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мосійчук Олег Валентинович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 11 травня 1980(1980-05-11)
Рубченки, Володарський район
Смерть 9 липня 2014(2014-07-09) (34 роки)
Червона Зоря, Шахтарський район
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Роки служби 2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Оле́г Валенти́нович Мосійчу́к (нар.11 травня 1980, Рубченки — пом.9 липня 2014, Червона Зоря) — солдат Збройних сил України.

З життєпису[ред. | ред. код]

Народився 1980 року в селі Рубченки де й надалі проживав. Закінчив 9 класів ЗОШ села Рубченки, у 1998 році — Володарське ПТУ; за спеціальністю «тракторист-механізатор, водій широкого профілю»[1]. Проходив строкову військову службу в лавах ЗСУ; пройшов навчання в 169-му навчальному центрі. Після навчання служив у в.ч. в Харкові, потім — в Умані.

Мобілізований у березні 2014-го. Стрілець-помічник гранатометника, 72-гої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців (72 ОМБ). З травня перебував в зоні бойових дій. Перебував на блок-постах у Володарському, Старобешівському та Амвросіївському районах Донецької області. Брав участь у супроводженні та прикритті військових колон та установок «Град» — на обстрілювані позиції в Луганську область.

9 липня о 21:30 внаслідок підриву БМП-2 на фугасі поміж селами Червона Зоря та Дмитрівка у бойовій машині здетонував боєзапас, Олег Мосійчук загинув. Тоді ж поліг Павло Висоцький; згодом від поранень помер Віталій Підлубний.

У Володарському районі з приводу його трагічної смерті оголошено триденну жалобу.

Похований в селі Рубченки; 3 Володарському районі оголошено триденну жалобу. На його повернення чекали мама і донька[2][3]

Нагороди[ред. | ред. код]

14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Вічна пам'ять. Архів оригіналу за 1 жовтня 2021. Процитовано 1 жовтня 2021.
  2. Ми пам'ятаємо!
  3. Небесна Гвардія

Джерела[ред. | ред. код]