На рентгенівському знімку

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
На рентгенівському знімку
англ. In the X-Ray
Жанр оповідання
Автор Фріц Лайбер
Мова англійська
Опубліковано 1949

«На рентгенівському знімку» (англ. In the X-Ray) — містичне оповідання Фріца Лайбера, вперше опубліковане в липні 1949 року журналом «Weird Tales».

Сюжет[ред. | ред. код]

У Ненсі Сойєр припухла щиколодка і вона звернулась до лікаря Балларда. Перш ніж він встиг зробити рентгенівський знімок, вони розказала йому історію свого життя. З дитинства з неї знущалась її сестра-близнючка, яка померла рік тому від несподіваного крововиливу у мозок. Перед смертю вона пообіцяла повернутись і покарати Ненсі.

Нещодавно Ненсі наснилось, що сестра з могили хапає її за ногу, і після цього у неї стався набряк. Лікар припустив, що у Ненсі пухлина спричинена ростом клітин із залишків їхньої третьої ненародженої сестри-близнюка. Оскільки близнюки утворюються поділом із єдиної клітини, то Ненсі найбільше схвилювало, із чиєї саме клітини (її чи померлої сестри) колись відділилась їхня третя близнючка.

Лікар записав Ненсі на планову операцію і відправив додому. Ввечері до нього дозвонилась подруга Ненсі і повідомила, що та почала відчувати стиснення горла і викинулась з вікна.

Лікар подивився знімок Ненсі і побачив під шкірою і м'язами тонку кисть, яка тримала щиколотку.

Схожі твори[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]