Небесні пірати

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Небесні пірати
Sky Pirates
Жанр Фантастика
пригоди
Режисер Колін Егглестон
Продюсер Майкл Хірш
Сценарист Пітер Герберт
У головних
ролях
Джон Харгрівз
Мередіт Філліпс
Макс Фіппс
Композитор Браян Мей[en]
Дистриб'ютор Roadshow Entertainment
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна Австралія
США
Рік 1986
Дата виходу 16 січня
Кошторис $4,2 млн
Касові збори $76 170
IMDb ID 0091964

«Небесні пірати» (англ. Sky Pirates) — австралійський фантастичний пригодницький фільм 1986 р. сценариста і продюсера Джона Д. Ламонда та режисера Коліна Егглестона. Натхненний фільмом Стівена Спілберга Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега, має запозичення з фільмів Філадельфійський експеримент, Мисливець на оленів, Брудний Гаррі і Шалений Макс.

Музика була написана Браяном Меєм[en], який також композивував дві частини Скажений Макс.

Сюжет

[ред. | ред. код]

1945 рік. Друга світова війна ось-ось закінчиться. Тим часом австралійський військовик знайшов древній пристрій, який може бути використано для подорожі в часі. Вкрай важливо, щоб в союзників Антигітлерівської коаліції він є, а в держав Осі ні. Досвідчений льотчик лейтенант Харріс отримує завдання доставити дорогоцінний елемент у Вашингтон, округ Колумбія. На його літаку також летить містер Мітчелл, улюблена дочка Мітчелла Мелані, генерал Хакетт і майор Севідж. Під час польоту магічний вантаж спричиняє величезне хвилювання, яке не залишає Харрісу іншого вибору, ніж знищити літак. У рятувальних шлюпках вони виявляють дивні і туманні області розбитих кораблів різних епох. Мітчелл стверджує, що існує зв'язок з так званим Філадельфійським експериментом.

Харріс залишається враженим від розповіді і концентрується на виживанні Мелані і екіпажу. Повернувшись додому, він засуджений за непокору військовим судом. Харріс уникає покарання і прагне розкрити підґрунтя цих подій. Він благає дочку Мітчелла Мелані об'єднатися з ним. Разом вони прагнуть отримати втрачений магічний предмет. Вони розкривають таємницю, перш ніж стають щасливою парою.

Критика

[ред. | ред. код]

Рейтинг на IMDb — 4/10.

Посилання

[ред. | ред. код]