Обговорення користувача:2Eressea2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: VoidWanderer у темі «Твердження без джерел» 4 місяці тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, 2Eressea2!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 11:03, 24 вересня 2022 (UTC)Відповісти

Статті без джерел[ред. код]

Доброго вечора.

Ви щойно створили статтю про 225-й полк. При цьому жодне з джерел не говорить про 225-й полк:

Те, що ви вжили ці джерела у статті може вважатися фальсифікацією з вашого боку. Адже вони не просто так не використали жодного номера.

Єдине джерело, де був номер — це невідомий сайт із вкрай сумнівною надійністю у військовій тематиці:

Обирайте більш хороші джерела для створення таких статей. Зважте на це:

Через це статтю буде вилучено. Дякую за розуміння, --VoidWanderer (обговорення) 19:00, 10 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Добрий вечір!
Дякую за ваші поради! Наступного разу буду уважніше ставитися до вибору джерел при написанні статті.
Щодо обговорюваної статті про 225 полк ЗРВ я знайшов ще одне джерело, на якому прямо вказується номер і наводиться приклад нарукавної емблеми частини.
Наводжу його:
http://uht.org.ua/forum/viewtopic.php?f=133&t=4688&start=32#wrap
Джерело відкрите і має надійний статус у військовій тематиці. Чи може це бути підставою для відновлення статті? --2Eressea2 (обговорення) 15:37, 11 грудня 2023 (UTC)Відповісти
Ні, форуми не є надійним джерелом. Навіть попри те, що це не найгірший форум.
Обгворювати люди можуть будь-що, писати багато чого. Але Вікіпедія має вищі стандарти якості — потрібна опублікована стаття у якомусь виданні. Про це детально також написано у
--VoidWanderer (обговорення) 20:23, 16 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Рішення судів[ред. код]

Доброго дня.

Не використовуйте як джерела якісь рішення судів ред. № 41159312 для доведення нічого. Навіть для доведення того питання, яке розглядав суд. Для цього треба користуватися вторинними джерелами: якимись юридичними вісниками, або поважними ЗМІ.

Для доповнення статей військової справи використовуйте спеціалозвані на військовій справі видання і матеріали.

А всі ці судові документи є первиними джерелами, і Вікіпедія такі не рекомендує їх використовувати, про що сказано у ВП:АД. --VoidWanderer (обговорення) 15:48, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Вже декілька разів зустрічав статті саме з військової тематики, де фактом існування тої чи іншої частини або вказування номеру її в/ч було посилання на судовий реєстр або подібні сайти. І ніхто ту інформацію не видаляв. Взагалі якась дивна аргументація - "Не використовуйте як джерела якісь рішення судів для доведення нічого"... Чи суди не є офіційним органом влади в Україні, інформація в яких вже точно буде підтвердженою?
Проте, я вас зрозумів. Саме щодо військової тематики, так.
Я ще досить мало знайомий з правилами і рекомендаціями Вікі щодо використання джерел. Проте інформація, яку ви видалили (а саме про наявність такого підрозділу, як "Регіональний центр радіоелектронної розвідки «Схід»") є у джерелі, що вказане буквально на початку тієї ж статті про ОК "Схід" і перелік його частин, в яку вносилися зміни. Це джерело військове, сайт https://www.ukrmilitary.com/p/ukrainian-ground-forces.html?m=1.
Його в багатьох статтях про військові частини використовують. Але ви допис видалили. На що тоді посилатися?.. --2Eressea2 (обговорення) 20:04, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Твердження без джерел[ред. код]

Я уже писав вам раніше щодо необхідності наводити джерела. Але у своєму редагуванні ред. № 41159545 ви наводите без підкріплення джерелами номери в/ч для 368-го вузла, 102-ї станції, і т.д.

Якщо ви це продовжите, ви можете дістати блокування. Візьміть це до уваги. --VoidWanderer (обговорення) 15:53, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Знову ж таки. Інформація про номери всіх в/ч взята з сайту, що вказаний джерелом для самої статті, в розділі "Структура"https://www.ukrmilitary.com/p/ukrainian-ground-forces.html?m=1
Я просто доповнював інформацію в статті з того джерела, яке власне було використано для її створення. І знову ж все було видалено. Але ж це саме спеціалізований на військовій тематиці сайт. І на інформацію з нього багато статей у Вікі посилаються.
Єдиною моєю помилкою в даному випадку було те, що я не вказував цей сайт як джерело біді кожного номеру в/ч. Адже це джерело вже вказане на початку розділу "Структура" (повторююсь).
Та менше з тим. --2Eressea2 (обговорення) 20:13, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти
На цьому сайті нема номерів в/ч, які додали ви. --VoidWanderer (обговорення) 20:29, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти
А ні, був не правий. Там у двох місцях подається назва частини, і у другому справді є номери. Перепрошую за це попередження, відмічу його як недійсне. --VoidWanderer (обговорення) 20:32, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти
Дякую! --2Eressea2 (обговорення) 20:36, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти