Обговорення користувача:Perohanych/Претензія (16.10.2011—20.10.2011)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Margarita Ormotsadze у темі «Претензія» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Perohanych/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Perohanych

Претензія[ред. код]

Шановний пане Юрію!

Будь ласка, поясніть таку ситуацію. Користувач Leonst удалив галерею обкладинок та файли обкладинок зі сторінки Власть денег (тижневик), з поміткою "порушення авторських прав".

Але публікація зображень була узгоджена з автором обкладинок Антоном Землянським та редакцією. Якщо є інша причина, чому не можна розміщувати галерею обкладинок одного з провідних всеукраїнських тижневиків - тож так і треба писати. Але якщо причиною є міфічне порушення авторських прав - то удаляти обкладинки користувач не мав права. Прошу допомогти розібратися у ситуації.

З повагою, Маргарита Ормоцадзе --Margarita Ormotsadze 10:52, 20 жовтня 2011 (UTC)Відповісти

Усний дозвіл тут немає ваги. Читайте ВП:Дозволи.--Анатолій (обг.) 22:30, 16 жовтня 2011 (UTC)Відповісти
У Вікіпедії з порушенням авторських прав дійсно все серйозно.
Є два виходи:
  1. Нехай автор, напише дозвіл, як вказано на ВП:Дозволи. В такому разі зображення можна завантажувати на Вікісховище, де вони будуть доступними для ілюстрування статей з будь-якого мовного розділу вікіпедії.
  2. Можна використовувати так зване добропорядне використання невільних зображень: Див. наприклад тут та тут, абож отут і отут Тобто в цьому випадку слід вказати Обґрунтування добропорядного використання. Також у цьому випадку файли слід завантажувати саме на українську Вікіпедію, а не у Вікісховище.
Ще один момент. На сторінці обговорення користувача Леонст можна написати запит про відновлення видалених зображень, після того, як буде написаний лист, як вказано на ВП:Дозволи. Такий запит можна так само написани на сторіні ВП:ЗА. Відновити файли може будь-хто з адміністраторів.
І останнє — подібні запитання краще обговорювати не на моїй, чи когось іншого, сторінці користувача, а у Кнайпі. Там ви отримаєте допомогу і оперативніше, і від різних людей (однак нехай це не зупиняє Вас писати на моїй сторінці — завжди радо допоможу).
І найостанніше — не забувайте підписувати свої повідомнення на сторінках обговорення — досить написати --~~~~ або натиснути четверту зліва іконку над вікном редагування. --Perohanych 11:15, 17 жовтня 2011 (UTC)Відповісти
Ось тут оформлено правильно --Perohanych 11:20, 17 жовтня 2011 (UTC)Відповісти