Обговорення користувача:Romanbibwiss/Архіви/2020/червень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Jphwra у темі «Карл Бергман» 3 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Данієль

Добродію, це ім'я може бути французьке чи хоч яке, це не важить. Українська мова адаптує чужі імена під свій фонетичний лад, і в правописі це зазначено: ніяких Даніелів. Прошу повернути моє редагування. —NachtReisender (обговорення) 20:24, 2 червня 2020 (UTC)

Вітаю! У правописі сказано про попередній [j], такого звуку у французькому Daniel немає. --Romanbibwiss (обговорення) 20:26, 2 червня 2020 (UTC)
Почати варто з того, що це ім'я давньоєврейське. Французька, приміром, пристосувала його без [j], а українська по-своєму. --NachtReisender (обговорення) 20:29, 2 червня 2020 (UTC)
Цитую буквально: «Після букв на позначення голосних, ь і апострофа в загальних і власних назвах звичайно вживається буква є», і в дальших прикладах знаходимо Данієля. Бачите? Нас не має обходити наявність звуку [j] в інших мовах. —NachtReisender (обговорення) 20:39, 2 червня 2020 (UTC)
Шановний пане @NachtReisender:, спершу Ви стверджували, що "ім'я може бути французьке чи хоч яке", але це нічого не важить, аж тут Ви згадали про давньоєврейську етимологію. Данієлі з різних мов адаптуються по-різному, інакше ми би скрізь писали "Данило" і на італійський, і на французький, і на біблійний варіант цього імені. Але менше з тим.
Бачу, що Ви досвічений користувач з понад 50 новоствореними статтями. Отже Ви знаєте, що у випадку неконсенснусного перейменування або редагування стаття повертається у свій попередній стан, а Ви можете виставити перейменування на обговорення спільноти. На перейменування можна подати тут. Приємної середи! --Romanbibwiss (обговорення) 07:09, 3 червня 2020 (UTC)

Шаблон пишу у статті Портрет Міхаеля Вольгемута

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Портрет Міхаеля Вольгемута був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{пишу}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 06:14, 4 червня 2020 (UTC)

Шаблон пишу у статті Портрет Ганса Тухера

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Портрет Ганса Тухера був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{пишу}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 09:06, 5 червня 2020 (UTC)

Шаблон пишу у статті Вид на долину Арко

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Вид на долину Арко був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{пишу}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 18:34, 6 червня 2020 (UTC)

Питання від Юлія Браїлко (18:51, 12 червня 2020)

Доброго дня! Створену мною сторінку запропоновано для швидкого видалення з огляду на відсутність значущості. Я знайшла 2 змістовних критерії для її підтвердження, виправила статтю. Як ще я маю довести їх? --Юлія Браїлко (обговорення) 18:51, 12 червня 2020 (UTC)

Вітаю, @Юлія Браїлко:! Загалом Ви непогано оформили свою першу статтю, але тут іде мова про критерії значимості особи, які були вироблені спільнотою укрвікі. Почитайте, будь ласка, критерії значимості осіб в галузі науки і культури. Як Ви бачите, у вікіпедії можуть бути статті лише про визначних науковців, які зробили особливий внесок в науку чи освіту: ректори провідних вищих навчальних закладів, Лауреати Нобелівської премії, відомих міжнародних і українських конкурсів, премій у своїй галузі, Головні редактори найбільших міжнародних і національних наукових періодичних видань тощо. Якщо Ви не згодні з таким тлумаченням правил, то можете звернутися до одного з адміністраторів укрвікі з прохання перенести статтю зі швидкого вилучення на обговорення. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 19:15, 12 червня 2020 (UTC)

Адмінство

Вітаю. Можливо буде ваша згода на номінацію в адміни Укрвікі? --Jphwra (обговорення) 10:07, 14 червня 2020 (UTC)

Вітаю! Так, моя згода є.--Romanbibwiss (обговорення) 10:08, 14 червня 2020 (UTC)
все заявка пішла, потрібні відповіді і слідкувати тиждень за сторінкою. Бажаю успіху. --Jphwra (обговорення) 10:20, 14 червня 2020 (UTC)

Питання від Юлія Браїлко (17:58, 16 червня 2020)

Доброго дня! Потрібна знову Ваша допомога) Сторінку, яку я створила, перенесли до обговорення на видалення: Стаття Степаненко Ніна Степанівна, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 14 червня 2020. Що ще можна зробити? --Acedtalk 21:24, 14 червня 2020 (UTC). Я зацікавлена в обговоренні, але не розумію, як там залишити коментар (не бачу технічної можливості). --Юлія Браїлко (обговорення) 17:58, 16 червня 2020 (UTC)

Вітаю! @Юлія Браїлко: Ваша стаття обговорюється зараз ось на цій сторінці. Ви можете подати свій голос за або проти вилучення, але головне, що цей голос має бути аргументованим. Може, перегляньте ще раз критерії значимості осіб та загальні критерії значимості. Подивіться, чи є якісь важливі джерела, які Ви не врахували. Ви можете доповнити, покращити саму статтю і написати про це на згаданій мною вище сторінці. --Romanbibwiss (обговорення) 20:10, 16 червня 2020 (UTC)

Digital Postcards and Certifications

Wikipedia Asian Month 2019
Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Because of the COVID19 pandemic, there are a lot of countries’ international postal systems not reopened yet. We would like to send all the participants digital postcards and digital certifications for organizers to your email account in the upcoming weeks. For the paper ones, we will track the latest status of the international postal systems of all the countries and hope the postcards and certifications can be delivered to your mailboxes as soon as possible.

Take good care and wish you all the best.

This message was sent by Wikipedia Asian Month International Team via MediaWiki message delivery (обговорення) 18:58, 20 червня 2020 (UTC)

Вилучення статті

Добрий день, ви писали мені про статтю Юлія Семененко (вже вилучена), а я вказав в обговоренні що пишу ще статтю, чому її все одно видалили ? Я просто ще не отримав інформацію, тому не міг доповнити статтю та джерела. Будь ласка поясніть.

Вітаю! @Andriidonowan: На жаль, ваша стаття в тому вигляді, в якому вона була, не відповідала критеріям значимості, на які ми повинні орієнтуватися. Перегляньте, будь ласка, ось цю настанову. Для того, щоб Вашу наступну статтю не чіпали принаймні тиждень, Ви можете поставити просто згори шаблон "пишу" або "в роботі" у ось таких дужках {{}}. Я особисто не вилучав Вашої статті, бо помітив Ваше повідомлення на сторінці обговорення, але інший адміністратор, оцінивши статтю, як не відповідну критеріям значимості та не побачивши шаблону, який вказував би на те, що людина далі працює, вилучив її. Будь ласка, врахуйте ще такий нюанс: вже одного разу вилучені статті досить швидко вилучаються знову, тому якщо ви хочете ще раз створити статтю Юлія Семененко, то спершу повинні просигналізувати шаблоном, що Ви працюєте і Вам не треба заважати, а в самій статті Ви повинні навести однозначні джерела, які переконливо вказують на значимість цієї особи для вікіпедії. Сподіваюся на розуміння. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 11:53, 26 червня 2020 (UTC)

Питання від Velortymd (07:50, 28 червня 2020)

привіт, як справи?

маю два питання: 1. чи нормально додавати укр переклади англ версії? через те що там більше і ближче до правди 2. я бачив плашку про необхідність надавати посилання на цитати - чи це не протирічить інтелектуальній власності? я ж можу додати переклад статі з книжки, і тоді книжку не будуть купляти

дякую! --Velortymd (обговорення) 07:50, 28 червня 2020 (UTC)

Вітаю! @Velortymd:, переклади з англійської версії – це дуже добре. Для зручнішої роботи з перекладами є спеціальний модуль, Ви знайдете його, якщо вийдете в меню на "внесок" - "новий внесок" - "переклад" (згори праворуч).
Якщо цитата є дуже великою (наприклад, займає цілу сторінку), тоді це справді недобре, навіть, якщо є посилання. Проте, цитати є важливим інструментом наукового дискурсу, зокрема як ілюстрація думки того чи того авторитета, в такому разі тут немає ніяких проблем.
Але просто взяти статтю з книжки і, переклавши її без змін самого тексту, перенести у вікіпедію навіть з відповідним посилання – це також порушення авторського права. У такому разі можна використати факти, наведені у книжці, й переказати ці факти своїми словами з посиланням на книжку, з якої Ви їх взяли.

З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 08:08, 28 червня 2020 (UTC)

Карл Бергман

цю статтю треба перейменувати і бажано без перенаправлення, в інших Вікіпедіях там йде уточнення --Jphwra (обговорення) 19:43, 28 червня 2020 (UTC)

Справді, бачу і в німців. Зараз зробимо і в нас.--Romanbibwiss (обговорення) 19:44, 28 червня 2020 (UTC)
@Jphwra: Думаю, що тут найкраще дизамбіг зробити "Карл Бергман".--Romanbibwiss (обговорення) 19:49, 28 червня 2020 (UTC)
саме так. --Jphwra (обговорення) 19:50, 28 червня 2020 (UTC)