Обговорення користувача:StanlyScott

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Galkinletter у темі «Авторитетні джерела» 2 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, StanlyScott!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 09:45, 16 липня 2021 (UTC)Відповісти

Вільдман Ігор Лазаревич[ред. код]

Вітаю. Внесені дані повинні відповідати трьом основним правилам Вікіпедії: Нейтральність, Можливість перевірки ,Відсутність оригінальних досліджень. На офіціному сайті [1] де вказані керівники університету КНУБА дана інформація відсутня. Таким чином це вже ВП:ОД. Якщо особа була проректором, то це потрібно вказати в біографії з посиланням на авторитетні джерела, наприклад архів офіціного сайту за відповідний період. В картці вказується акутальна посада. --GPV (обговорення) 10:00, 16 липня 2021 (UTC)Відповісти

Авторитетні джерела[ред. код]

  • Статті у Вікіпедії ґрунтуються на опублікованих надійних (авторитетних) джерелах. Детально дивіться ВП:АД. Інформація без посилання на надійне (авторитетне) джерело може бути надалі вилучена зі статті. Відповідальність за пошук і додавання посилань лежить на тому, хто вносить матеріал у статтю: завжди слід приводити при цьому джерело. Також персональні блоги й вебсайти, книги, видані за рахунок авторів, як правило, не є прийнятними джерелами дивіться ВП:САМВИДАВ.
  • Матеріали з «самвидавчих» джерел, опубліковані як онлайн, так й у вигляді книг і брошур, можуть бути використані в біографічних статтях, якщо немає обґрунтованих сумнівів щодо авторства цих матеріалів і виконані наступні умови:
    • інформація повинна бути суттєвою для розкриття теми (наприклад, основні біографічні відомості);
    • інформація не повинна бути сумнівною (спірною);
    • у матеріалах не повинно бути надмірного самозвеличування;
    • інформація повинна стосуватися тільки предмета статті й не повинна містити тверджень про треті особи або події, що не стосуються безпосередньо предмета;
    • інформація повинна бути верифікованою з інших джерел.

Наприклад для підтверження в статті Вільдман Ігор Лазаревич, що особа була проректором можна було б скористатись архівом офіційного сайту. Але за 2015 такої інформації немає [2], таке джерело [3] не може бути ВП:АД. За травень 2014 такої інформації немає [4], за 27 лютого 2014 інформації немає [5], інформаці за 9 дютого 2014 року немає [6]. Тобто Не слід використовувати як вторинні джерела персональні вебсайти, блоги й «самвидавчі» публікації. Мається на увазі, що такі публікації можна використати тільки як джерела інформації про самого автора книги або власнику сайту, але не про інші особи і явища. Причина цього полягає в тому, що такі джерела є неверифікованими й можуть містити недостовірну інформацію. Таким чином однією із головних вимог до матеріалів, що розміщуються у Вікіпедії, є можливість перевірки (верифікації) та відсутність оригінальних досліджень. Перевірність є ключовою умовою - дивіться ВП:В, щоб написати хорошу енциклопедичну статтю, слід використовувати факти, твердження, ідеї, припущення, теорії, точки зору, гіпотези та аргументи, опубліковані поважним видавцем. Критерієм для включення у Вікіпедію є саме перевірність (тобто, можливість перевірки за наведеним джерелом), а не істинність. Перевірність є однією із трьох політик, що регулюють порядок наповнення Вікіпедії. Решта дві — це Вікіпедія:Нейтральна точка зору та Вікіпедія:Жодних оригінальних досліджень. Сподіваюсь на розуміння. Дякую. --GPV (обговорення) 08:32, 21 липня 2021 (UTC)Відповісти