Обговорення користувача:Visem/Архіви/2021/квітень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Долучайтеся до Європейської весни 2021

Вітаю! Вчора розпочався конкурс статей «Європейська весна» — щорічний проєкт, присвячений Центральній та Східній Європі, який проводить ГО «Вікімедіа Україна»; він є частиною міжнародного конкурсу CEE Spring. Цьогоріч конкурс триватиме до 30 квітня. Запрошуємо вас долучатися!

Традиційно за активну участь у конкурсі можна виграти призи і сувеніри. Зокрема, цього року вперше введена окрема номінація, спрямована на визначення найкращих статей.

Додаткові призи можна виграти у категоріях «Чехія» та «Польща» завдяки підтримці партнерів — Чеського центру у Києві та Польського Інституту у Києві відповідно. Планується проведення вебінарів разом із партнерами, стежте за нашими новинами.

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у «Європейській весні» минулого року. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 11:04, 2 квітня 2021 (UTC)

Дайджест новин «Вікімедіа Україна» за березень—квітень 2021

Привіт! Вийшов новий випуск щомісячного дайджесту новин від ГО «Вікімедіа Україна». Читайте повну версію або скорочену — нижче.

Основне за березень
  • 10 березня завершився «Місяць культурної дипломатії України» у Вікіпедії, який «Вікімедіа Україна» організовувала вперше, разом із Українським інститутом та Міністерством закордонних справ. Про Україну написали десятками мов від англійської до асамської, а українська Вікіпедія поповнилася понад 200 статтями. Детальні результати.
  • Із 5 до 21 березня тривала українська частина WikiGap — міжнародної кампанії з написання статей про жінок. Акція проходила четвертий рік поспіль, цього разу до неї вперше долучилися українські Вікіцитати. Цьогоріч до проєкту долучилося понад 100 людей, створено й поліпшено біля 900 статей у Вікіпедії і Вікіцитатах. Детальні результати.
  • На початку березня відбулися перші засідання нових каденцій Правління і Ревізійної комісії Вікімедіа Україна. Про те, як члени Правління розподілили обов’язки, читайте тут.
Анонси
  • З 1 до 30 квітня триває «Європейська весна» — українська частина міжнародного конкурсу CEE Spring, що має на меті створення й покращення статей про Центральну і Східну Європу. Конкурс проходить сьомий рік поспіль, взяти участь і позмагатися за цінні призи можуть усі охочі.
  • Також до конкурсу «Європейська весна» пройдуть вебінари із редагування Вікіпедії. Приєднатися до тренінгів можуть усі охочі, попередньо зареєструвавшись.
    • 13 квітня о 18:00 відбудеться вебінар у партнерстві з Польським Інститутом у Києві. Форма реєстрації.
    • 20 квітня о 18:00 запланований вебінар у партнерстві з Чеським центром у Києві. Форма реєстрації.
  • До 10 квітня триває обговорення щодо зміни/покращення формату проведення конкурсів у Вікіпедії та для Вікіпедії.

Детальніше — у повній версії дайджесту

Ви отримали це повідомлення, бо підписалися на щомісячний дайджест ГО «Вікімедіа Україна». Якщо хочете скасувати підписку, вилучіть свій нікнейм із цієї сторінки. Допоможіть поширити інформацію про нашу діяльність, поширивши Фейсбук-версію цього дайджесту. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 15:09, 6 квітня 2021 (UTC)

Конкурс «Європейська весна 2021»: Корисна інформація

Доброго дня! Дякую, що долучилися до конкурсу статей «Європейська весна». Кілька важливих нагадувань і новин від організаторів:

  • Нагадуємо, що цьогоріч конкурс триватиме до кінця квітня. До завершення конкурсного періоду ви можете покращувати створені раніше статті; чим якіснішою буде стаття станом на кінець 30 квітня, тим вищу оцінку журі вона отримає.
  • Якщо ще не бачили, зверніть увагу, що організатори створили для кожної країни списки популярних статей в інших мовних розділах, які відсутні або надто короткі у нас. Обирайте цікаві вам країни на сторінці Вікіпедія:Європейська весна 2021/Список статей до створення (списки популярних статей — на початку сторінки кожної країни). Робота над цими списками не лише принесе вам додаткові бали при оцінюванні, а й забезпечить, що ваші статті читатиме більша кількість людей )
  • Наступного вівторка, 20 квітня, ми проведемо вебінар із редагування Вікіпедії до конкурсу. Він буде найбільш корисним користувач(к)ам, у яких немає великого досвіду у Вікіпедії. Долучайтеся самі або розповідайте друзям. Зареєструватися можна за посиланням (також доступний запис попереднього вебінару).

Ви отримали це повідомлення, бо взяли участь у конкурсі статей «Європейська весна 2021» --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 13:10, 14 квітня 2021 (UTC)

Онлайн-форум адміністраторів вікіпроєктів: обговорення

Привіт! У квітні-травні за підтримки ГО «Вікімедіа Україна» плануємо провести онлайн-форум адміністраторів українських вікіпроєктів. Попередній формат (який можна обговорювати) — дводенна онлайн-подія, яка приблизно наполовину складатиметься із практичних тренінгів і наполовину із обговорень/дискусій; відкрита для всіх активних користувачів, але спрямована на адміністраторів української Вікіпедії та сестринських проєктів.

Запрошую вас обговорювати формат, пропонувати теми сесій і зголошуватися до участі на цій сторінці — Вікіпедія:Форум адміністраторів вікіпроєктів 2021.

Ви отримали це повідомлення, бо є адміністратором/адміністраторкою чи адміністратором інтерфейсу української Вікіпедії чи іншого вікіпроєкту українською мовою. --Acedtalk 16:02, 15 квітня 2021 (UTC)