Орловський Віктор Феліксович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Орловський Віктор Феліксович
Народився26 березня 1950(1950-03-26) (74 роки)
Новопетрівка (Нижньосірогозький район), Херсонська область
Місце проживанням. Суми, Україна
КраїнаСРСР СРСРУкраїна Україна
Діяльністьлікар
Alma materЧернівецький державний медичний інститут
ГалузьМедицина , внутрішня медицина, гастроентерологія
ЗакладМедичний інститут Сумського державного університету
Вчене званняПрофесор
Науковий ступіньДоктор медичних наук

Орловський Віктор Феліксович — доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри в Медичному інституті Сумського державного університету, лікар-гастроентеролог вищої категорії.

Біографія

[ред. | ред. код]
  • Сімейний стан — одружений, має двох дорослих дітей.[1]

Фахівець

[ред. | ред. код]

Орловський Віктор Феліксович має вищу категорію по терапії, учасник багатьох міжнародних конференцій, є фактичним засновником терапевтичної наукової школи в Сумському державному університеті, автор ряду посібників для лікарів та студентів з внутрішньої медицини — понад 150 наукових робіт. Під його керівництвом захищено одну докторську та сім кандидатських дисертацій.

Сфера професійної діяльності: внутрішня медицина, гастроентерологія. Клінічна база: обласна клінічна лікарня, Залізнична поліклініка санції Суми.[2]

Окремі роботи та дослідження

[ред. | ред. код]
  • «Особливості перебігу, діагностики та медикаментозної терапії передвиразковиго стану і виразкової хвороби дванадцятипалої кишки у жінок»: автореферат дис. доктора медичних наук: м. Запоріжжя, 1995; 42 c.
  • «Особливості волюморегуляції при експериментальній гіпертензії»: Авторефират дис. на здобуття вченого ступеню кандидата мед. наук: м. Київ, 1979; 20 с.
  • «Спосіб діагностики атрофічного антрального гастриту» (спільно з Медведєвим В. Н.). Авторське свідоцтво на винахід, що відноситься до медицини, а саме до гастроентерології та патанатомії.
  • «Спосіб корекції дисліпідемій у хворих на гіпотиреоз в поєднанні з неалкогольний жирової хворобою печінки» (спільно з Жалдак Д. А. та Мелеховець О. К.). Авторське свідоцтво на винахід, що відноситься до медицини, зокрема терапії, гастроентерології, ендокринології та сімейної медицини і може бути використано для лікування гіпотиреозу.
  • інші. [1] [2] [Архівовано 12 червня 2018 у Wayback Machine.] [3] [Архівовано 17 січня 2018 у Wayback Machine.] [4] [Архівовано 12 червня 2018 у Wayback Machine.]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. on-line інтерв'ю. Віктор Орловський, доктор меднаук, професор, завкафедрою сімейної медицини, лікар-гастроентеролог вищої категорії. Газета "Ваш шанс" - Суми (рос.) . Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  2. Орловський Віктор Феліксович (PDF). Медичний інститут Сумського держуніверситету. Архів оригіналу (PDF) за 17 січня 2018.

Джерела

[ред. | ред. код]