Острови Бріссаґо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Острови Бріссаґо
Острови Бріссаґо - Ботанічний сад
Вілла на о. Сан Панкраціо
Басейн на о. Сан Панкраціо

Острови Бріссаґоіт. Isole di Brissago) — це група з двох островів, розташована в швейцарській частині озера Маджоре поблизу Ронко над Асконою Ronco sopra Ascona і Бріссаґо (Distretto di Locarno кантону Тічино).

У 19 столітті вони були власністю англо-ірландця Річарда Флемінга з сім'ї St. Leger, який був одружений з росіянкою Антонієттою. Після смерті Флемінга письменник Джеймс Джойс відвідав острів та гостював в будинку.

На острові Сан Панкраціо (також відомий як Grande Isola — з іт. «великий острів») є ботанічний сад, в колекції якого — австралійські види евкаліпту, Erica arborea, Smilax aspera, Pistacia vera L., Ceratonia siliqua, Cistus, розмарин, Arbutus unedo, Phillyrea, мигдаль, Albero del Padrenostro (з деревини якого виготовляють місцеві вервички), чебрець, Hyssopus (синій звіробій), меліса, лаванда, рута, шавлія та ін[1]. Менший з островів відомий як Isolino, або Isola Piccola («маленький острів») або Isola di Sant'Apollinare. На обидвох островах м'який клімат забезпечує озеро Маджоре.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Координати: 46°08′00″ пн. ш. 8°44′06″ сх. д. / 46.13333° пн. ш. 8.73500° сх. д. / 46.13333; 8.73500