Палестіно

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Палестіно»
Повна назва Club Deportivo Palestino
Засновано 1920
Населений пункт Сантьяго, Чилі Чилі
Стадіон «Мунісіпаль де ла Сістерна»
Вміщує 8 000
Президент Чилі Хорхе Уауї
Головний тренер Чилі Іво Басай
Ліга Прімера Дивізіон
2023 4
Вебсайт palestino.cl
Домашня
Виїзна

Спортивний клуб «Палестіно» (ісп. Club Deportivo Palestino) — чилійський футбольний клуб зі столиці країни Сантьяго, який виступає у вищому дивізіоні Чилі. Клуб був заснований 20 серпня 1920 року іммігрантами з Палестини. З 1988 року домашні матчі проводить на стадіоні «Мунісіпаль де ла Сістерна» місткістю 12 тис. глядачів.

За довгу історію «Палестіно» двічі ставав чемпіоном Чилі і тричі володарем Кубка країни.

Історія[ред. | ред. код]

Клуб був утворений 20 серпня 1920 року. Його засновниками стали іммігранти з Палестини, в честь якої і було дано назву команди (в формі іспанського прикметника — Палестинський Спортивний Клуб)[1]. З отриманнями професіонального статусу, в 1952 році клуб був включений в другий дивізіон Чилі і відразу його виграв.

У 1955 клуб виграв свій перший чемпіонський титул в Прімері, капітаном і лідером команди став аргентинець Гільєрмо Коль. Середина 1950-х років в історії «Палестіно» відома як ера клубу «Мільйонера», оскільки фінансове становище команди дозволяло їй скуповувати найкращих футболістів в Чилі[2].

У 1978 році команда вдруге стала чемпіоном країни. Її лідером і капітаном був один з найкращих захисників в історії світового футболу, лідер Еліас Фігероа. Клуб також виграв і Кубок Чилі, оформивши золотий дубль.

Мунісіпаль де ла Сістерна

У 2018 році після тривалої перерви команда виграла свій третій у історії Кубок Чилі, здолавши у фіналі «Аудакс Італьяно».

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]