Пастушок прибережний

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пастушок прибережний
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Журавлеподібні (Gruiformes)
Родина: Пастушкові (Rallidae)
Рід: Пастушок (Rallus)
Вид: Пастушок прибережний
Rallus wetmorei
Zimmer & Phelps, 1944

Посилання
Віківиди: Rallus wetmorei
EOL: 913272
ITIS: 176238
МСОП: 22692476
NCBI: 1590094

Пастушок прибережний[2] (Rallus wetmorei) — вид журавлеподібних птахів родини пастушкових (Rallidae). Ендемік Венесуели.

Поширення[ред. | ред. код]

Ареал виду обмежений невеликою ділянкою північного узбережжя Венесуели, де він відомий щонайбільше з дев’яти місцевостей — і лише з п’яти за останні роки. Населяє прибережні мангрові зарості, а також був виявлений у молодій рослинності солонуватих і солоних лагун і боліт. Він надзвичайно рідкісний і дуже маловідомий, але, ймовірно, був принаймні локально поширеним, коли його виявили. Чисельність популяції виду оцінюється не більше ніж 200 зрілих особин.

Опис[ред. | ред. код]

Птах завдовжки від 24 до 27 сантиметрів. Оперення переважно коричневе. Верх голови оливково-коричневий. Над очима проходить світла палево-коричнева смужка. Поводи темно-сірі. Решта обличчя тьмяно-вохристо-коричневого кольору. Верхня частина тіла і хвіст вохристо-коричневі з чорно-бурими рисками. Криючі надкрила більш однотонні. Підборіддя білуватого кольору. Горло вохристо-коричневе. Нижня сторона вохристо-коричнева і без смуг. Нижня частина живота більш рожево-вохристо-коричнева. Підхвістя іноді може бути білуватим. Райдужка червонувато-коричнева. Відносно прямий тонкий дзьоб темно-оливкового кольору. Основа нижньої частини дзьоба світло-коричнева. Ноги оливково-коричневі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. BirdLife International (2021). Rallus wetmorei: інформація на сайті МСОП (версія 2022.2) (англ.) 6 листопада 2023
  2. Фесенко Г. В. Вітчизняна номенклатура птахів світу. — Кривий Ріг : ДІОНАТ, 2018. — 580 с. — ISBN 978-617-7553-34-1.