Патріоти Росії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Патріоти Росії

рос. Патриоты России
Країна  Росія
Голова партії Геннадій Семігін
Засновник Семігін Геннадій Юрійович
Дата заснування квітень 2005
Дата розпуску 22 лютого 2021
Штаб-квартира 119121, м. Москва, Смоленський б-р, 11
Ідеологія соціалізм
соціал-демократія
центризм
Союзники та блоки Єдина Росія
Кількість членів  близько 30 000 після виходу Партії миру і єдності на кінець 2012 року
Девіз «Патріотизм вище політики!»
Офіційний сайт patriot-rus.ru

«Патріоти Росії» (Політична партія «Патріоти Росії») — офіційно зареєстрована помірно-ліва політична партія в Російській Федерації, створена в результаті відколу від КПРФ. Зареєстрована як Політична партія «Патріоти Росії» в липні 2005 р.

Створена на основі Російської партії праці та об'єднань низки партій і громадських організацій, що входять до коаліції «Патріоти Росії». У партію «Патріоти Росії» вступила значна частина членів партій: «Російська партія праці» та «Євразійська партія — Союз патріотів Росії».

9 вересня 2008 «Партія відродження Росії» була розпущена, закликавши своїх прихильників і членів увійти в партію «Патріоти Росії».

22 листопада 2008 на з'їзді партія одноголосно проголосувала за об'єднання з Російською політичною партією миру і єдності" у формі приєднання до партії «Патріоти Росії».

19 грудня 2011 на офіційному сайті партії було опубліковано заяву про входження партії «Патріоти Росії» в Загальноросійський народний фронт В. Путіна. У 2012 році заступник голови партії Надія Корнєєва стала довіреною особою В. Путіна під час передвиборчої кампанії.

Партія не представлена ​​в Держдумі.

13 лютого 2012 на відбувся З'їзді Російської політичної партії миру і єдності одноголосно ухвалив рішення про повний вихід партії Миру та Єдності зі складу політичної партії «Патріоти Росії», у зв'язку з чим З'їзд ухвалив:

Цілі партії[ред. | ред. код]

Головна стратегічна мета партії — створення в Російській Федерації суспільства рівних можливостей, гармонійно поєднує політичну стабільність, соціальну справедливість і сталий економічний розвиток. Партія прагне до об'єднання всіх опозиційних сил країни на базі патріотизму, ґрунтуючись на соціалістичних, соціал-демократичних і центристських поглядах на розвиток суспільства і держави. Партія відкидає радикалізм, екстремізм, шовінізм і націоналізм в будь-яких їхніх проявах.

Посилання[ред. | ред. код]