Передньомоторна, задньопривідна компоновка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
FR компонування

У автомобільному дизайні компонування з переднім двигуном і заднім приводом (FR) — це автомобільна конструкція з переднім двигуном і заднім приводом, з’єднаними через карданний вал. Таке розташування з двигуном, розташованим на передній осі, було традиційним компонуванням автомобіля протягом більшої частини 20 століття[1]. Також використовується у вантажівках, пікапах, автобусах із високою підлогою та шкільних автобусах.

Компонування FR було значною мірою витіснене наприкінці 20-го століття компоновками з переднім двигуном, переднім приводом (FF) і повним приводом (AWD).

Спереду центральне розташування двигуна, задньопривідна компоновка[ред. | ред. код]

Компонування FMR, двигун розташований за передньою віссю

Задньопривідна компоновка двигуна з центральним розташуванням двигуна (FMR) розміщує двигун у передній частині автомобіля, але за передньою віссю, яка також приводить в рух задні колеса через карданний вал. Зміщення центру маси двигуна назад сприяє розподілу ваги спереду/заду та зменшує момент інерції, що покращує керованість автомобіля. Незважаючи на те, що механічне розташування автомобіля FMR практично таке ж, як і автомобіля FR, класифікація деяких моделей того самого автомобіля може відрізнятися як FR або FMR залежно від довжини двигуна (наприклад, 4-циліндровий проти 6-циліндрового). і його центр маси по відношенню до передньої осі.

Автомобілі FMR часто характеризуються довгим капотом і передніми колесами, які висунуті вперед до кутів автомобіля, близько до переднього бампера. Гранд-турери типу 2+2 часто мають компонування FMR, оскільки задній двигун не залишає багато місця для задніх сидінь.

Галерея[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Development of a New Hybrid Transmission for RWD Car. www.sae.org. Архів оригіналу за 7 лютого 2009. Процитовано 11 січня 2008.