Перемотка (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Перемотка
Be Kind Rewind
Жанр Комедія
Режисер Мішель Гондрі
Продюсер Джордж Берманн
Джулі Фонг
Мішель Гондрі
Сценарист Мішель Ґондрі
У головних
ролях
Джек Блек
Мос Деф
Оператор Еллен Курас
Композитор Жан-Мішель Бернар
Кінокомпанія New Line Cinema, Partizan Films, Focus Features
Дистриб'ютор BiM Distribuzioned і Netflix
Тривалість 101 хв.
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Рік 2008
Кошторис 20 млн $
IMDb ID 0799934
bekindmovie.com
CMNS: Перемотка у Вікісховищі

Перемо́тка (англ. Be Kind Rewind) — комедія режисера Мішеля Гондрі. Світова прем'єра відбулась 22 квітня 2008 року. В головних ролях зіграли Джек Блек і Мос Деф.

Сюжет[ред. | ред. код]

Працівник звалища Джеррі (Джек Блек) пробує підірвати електростанцію, яка, на його думку, знищує його мозок. Але його план не вдається, і як наслідок, магнітне поле, що випадково створилося під час невдалої спроби навколо головних героїв, стирає інформацію зі всіх відеокасет із розташованого поруч місцевого відео-прокату, в якому працює його найкращий друг Майк (Мос Деф). Побоюючись, що це може коштувати Майку роботи, двоє друзів об'єднуються, щоби не дати своєму єдиному постійному клієнту — літній дамі, яка має проблеми зі сприйняттям реальності (Міа Фарроу) — зрозуміти, що відбувається. Заради цього вони перезнімають фільм «Мисливці за привидами», який вона бажає взяти напрокат.

Іншим мешканцям міста любительські рімейки Джеррі і Майка сподобались, і вони беруться замовляти для перезйомки улюблені свої картини: «Назад в майбутнє», «Робокоп», «Година Пік 2», «Космічна одісея 2001 року», «Не погрожуй Південному централу», «Король Лев» і так далі. Знімаючи і знімаючись у великих фільмах всіх часів і народів Джеррі і Майк стають справжніми зірками свого кварталу.

В ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • У фільмі 2005 року «Кінг-Конг» персонаж Джека Блека був режисером, що знімав фільм про Кінг-Конга. В фільмі «Перемотка» персонаж Джека Блека знімає вже сам фільм «Кінг-Конг» (точніше, його «шведську версію»).

Посилання[ред. | ред. код]