Печиво до міцного чаю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Печиво до міцного чаю
Походження  Велика Британія
Необхідні компоненти борошно пшеничне

Печиво до міцного чаю, Печиво до чаю (англ. Rich tea bisquit) — різновид солодкого печива; інгредієнти зазвичай включають пшеничне борошно, цукор, рослинну олію та солодовий екстракт. Спочатку воно називалося просто чайним печивом (англ. Tea Biscuits) і було розроблено в XVII столітті в Йоркширі, Англія, для вищих класів як легку закуску між повними стравами[1]. Печиво, одне з найбільш продаваних на Британських островах, також популярне на Мальті та Кіпрі. Звичайний смак і консистенція чайного печива робить його особливо придатним для змочування у чаю та каві. В англомовних країнах для визначення сухого печива вживається слово бісквіт (bisquit).

McVitie's використовує торгову марку «Rich Tea» з 1891 року і залишається найвідомішим виробником у Великобританії[2]. З 2000 року більшість великих супермаркетів продають версію печива власної торгової марки.

Вони також продаються у формі пальців і, як Rich Tea Creams, довга тонка прямокутна версія з ванільним кремом, затиснутим між двома печивами (виробництва Fox's ). Печиво Morning Coffee прямокутне, а не кругле, але схоже на чайне печиво.

У 2011 році принц Вільям вибрав для свого весілля торт для нареченого, виготовлений із 1700 чайного печива McVitie's і 17кг шоколаду[3].

Див. також[ред. | ред. код]

  • Дижестивне печиво, печиво з клітковиною і темного кольору з солодких зовнішніх шарів пшениці
  • Солодове молоко (бісквіт), печиво, що містить як солод, так і молоко
  • Бісквіт Марі, кругле печиво з ванільним ароматом
  • Печиво для пікніка

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Rich Tea Biscuitts. Nibble My Biscuit. Процитовано 19 листопада 2020.
  2. Made in Scotland, Carol Foreman
  3. Prince William's Groom's Cake. CNN. Процитовано 27 березня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Огляд печива на Nice Cup of Tea and a Sit Down