Польська низовинна вівчарка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Польська низовинна вівчарка
Походження Польща
Характеристики
Зріст Кобелі — 52 см
Самки — 40 см
Вага Самці: 22 кг
Самки: 12 кг
Пес свійський (Canis lupus familiaris)

Польська низовинна вівчарка — службові собаки, охоронці, пристосовані як до життя в квартирі, так і до вуличних умов. Піддаються дресируванню..

Опис[ред. | ред. код]

Середнього росту, міцної статури. Голова широка, із плоскою мордою, покрита довгою, прямою шерстю, яка приховує очі . Вуха — широкі та звисають. Хвіст — короткий . Забарвлення різноманітне.

Історія[ред. | ред. код]

Представники цієї породи мають густу та довгу шерсть, тому що при виведенні цієї породи брали участь — угорська пастуша, та бергамасько — італійська пастуша. Вона незамінний пастуший собака, може працювати у рівнинах в умовах жорсткого клімату. У період Другої світової війни багато видів собак були на межі зникнення, польська низинна входила до цього списку. Проте представникам цієї породи пощастило: їх вдалося відновити. Сьогодні це популярна службова порода собак.

Догляд[ред. | ред. код]

За ними потрібен постійний догляд, тому, що їх шерсть вбирає будь-яке сміття і швидко забруднюється. Потрібно як умога частіше розчісувати таких собак, що тижня вичищати їх шерсть від бруду та сміття тому, що шерсть перетвориться на жахливі ковтуни.

Харчування[ред. | ред. код]

Не перегодовуйте собаку, вона дуже швидко набирає вагу і маює схильність до ожиріння. Якщо собака вимагатиме ще, це зовсім не означає, що вона голодна. Годуйте собаку в певний час, двічі на день. Не давайте собаці жирну калорійну їжу і солодощі. Також не давайте борошняні вироби і картоплю. Годуйте собаку м'ясом, рибою, фруктами, овочами, крупами. Якщо, ви годуєте вихованця сухим кормом, вибирайте корм екстра класу для активних собак, середніх розмірів.

Посилання[ред. | ред. код]