Посмішка Глазго

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Актор Томмі Фленаган після нападу в молодості залишився з «усмішкою Глазго»

«Посмішка Глазго», або «Усмішка Челсі» (англ. Glasgow smile, Chelsea grin, Chelsea smile), — рани на обличчі, що наносяться ножем або іншим гострим предметом від куточків рота і майже до вух.

Опис[ред. | ред. код]

Після загоєння залишають на щоках шрами, що нагадують широку посмішку. Спосіб завдання таких поранень з'явився в Глазго в злочинному середовищі, потім «усмішку» перейняли футбольні фанати Челсі «Chelsea Headhunters». Часто наносяться неглибокі рани, що не розрізають щоки, але залишають серйозні шрами[1][2][3].

У по-звірячому вбитій Елізабет Шорт (Чорна Жоржина) були розрізані щоки від куточків рота до вух. Відомому акторові Томмі Фленагану, який сам родом із Глазго, в молодості вуличними грабіжниками були нанесені подібні рани. Примітно, що ці шрами Фленагана були обіграні в серіалі «Сини анархії», в якому він грає Філіпа «Пира» Телфорда.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Surgeon Says Hospitals Treat a Knife Victim Every Six Hours. Daily Express. Архів оригіналу за 4 липня 2009. Процитовано 20 листопада 2009.
  2. Harvey, Oliver (16 жовтня 2009). If the Booze Doesn't Get You, The Blade Will. The Sun. London. Архів оригіналу за 19 жовтня 2009. Процитовано 20 листопада 2009.
  3. Arlidge, John (24 квітня 1995). City Slicker Glasgow. London: The Independent. Архів оригіналу за 16 грудня 2009. Процитовано 20 листопада 2009.