Прапор Електроуглів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Електроуглі
Прапор Електроуглі
Пропорції 2:3
Затверджений 5 травня 2008 року
Кольори
Тип міський
Приналежність Електроуглі і Електроуглі[d]

Міське поселення Електроуглі має власні символи серед яких прапор а також герб. Міський прапор було затверджено 5 травня 2008 року.

Прямокутне червоне полотнище із співвідношенням ширини до довжини 2:3. У нижній частині прапора жовта смуга у 5/18 ширини полотнища у вигляді цегляної стіни з чорними лініями швів кладки. На основній, червоній частині полотна стилізоване зображення двох чорних електродів з жовтим сяйвом між їх кінцями (відповідно до герба міста).

Обґрунтування символіки

[ред. | ред. код]

Прапор розроблено на основі герба міста, який мовою геральдичних символів відображає історію міста. Елементи герба відображають два найстаріших підприємства, навколо яких виросло місто. Два електровуглі говорять про найстаріше підприємство – завод «Електроуглі» на честь якого було названо робітниче селище а потім, у 1956 році місту.Золоті цеглини відображають Кудиновський комбінат керамічних виробів. Зірка з променями в червоному полі відображає що прожектор з електровугіллям застосовувались на початку Берлінської операції 16 квітня 1945 року – завершальної битви німецько-радянської війни.

Золото – символ багатства, сталості, поваги та інтелекту

Червоний колір – символ праці, мужності, сили, краси та свята

Чорний колір – символ мудрості, скромності, вічності. [1]

Автори прапора

[ред. | ред. код]

Ідея прапора: Костянтин і Юрій Моченови (Хімки) художник: Роберт Маланічев (Москва).

Примітки

[ред. | ред. код]