Прапор Овідіопольського району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Овідіопольського району
Прапор Овідіопольського району
Використання
Пропорції 2:3
Затверджений 15 травня 2003
Кольори
синій
жовтий
білий
Тип районний
Приналежність Овідіопольський район

Пра́пор Овідіопо́льського райо́ну — офіційний символ Овідіопольського району Одеської області, затверджений 15 травня 2003 року рішенням сесії Овідіопольської районної ради. Автором проекту прапора є Бондаренко П. В.

Опис[ред. | ред. код]

На сайті районної ради[1] прапор зображено наступним чином: прямокутне полотнище, що має співвідношення ширини до довжини 2:3, яке складається з двох горизонтальних смуг. Нижня смуга синя і вдвічі вужча за верхню. Верхня смуга по діагоналі поділена хвилястою смужкою на горішню від древка жовту та нижню білу; у куті білої смуги розміщено герб району.

Інші версії[ред. | ред. код]

Інша версія прапора

Інші джерела[2] наводять змінений варіант прапора, на якій верхня смуга поділена синьою хвилястою смужкою на горішню жовту і нижню білу, при цьому герб знаходиться на жовтій смузі. Сам герб являє собою іспанський щит, скошений ліворуч срібною хвилястою пов'язкою. У верхньому лазуровому полі знаходиться золотий козацький хрест, в нижньому, золотому, розташована пурпурова амфора для зберігання вина.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Прапор Овідіопольського району. Сайт Овідіопольської районної ради. Архів оригіналу за 29 листопада 2014. Процитовано 14 листопада 2014.
  2. Бондаренко П. В. Герб і прапор Овідіопольського району // Знак. — 2005. — Ч. 36. — С. 4.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Бондаренко П. В. Герб і прапор Овідіопольського району // Знак. — 2005. — Ч. 36. — С. 4.

Посилання[ред. | ред. код]