Прем'єр-ліга (Мальдивські острови)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прем'єр-ліга
Засновано2015
РегіонМальдіви Мальдіви
КонфедераціяАФК
Кількість команд8
Рівень в ієрархії1
Пониження в класіДругий дивізіон
Внутрішній кубокКубок Мальдівів
Міжнародні турніриКубок АФК
Поточний чемпіон«Нью Радіант» (2)
Найбільше перемог«Нью Радіант» (2)

Прем'єр-ліга Мальдівських островів (мальд. ދިވެހި ލީގް, англ. Dhivehi Premier League) — найвища футбольна ліга Мальдівських островів, що була заснована в 2015 році і замінила собою Мальдівську лігу.

Історія

[ред. | ред. код]

Прем'єр-ліга була заснована 22 грудня 2014 року і з наступного року замінила існуючу на той час Мальдівську лігу. Першим чемпіоном став «Нью Радіант», який також був і останнім чемпіоном попереднього турніру.

Формат

[ред. | ред. код]

У Прем'єр-лізі виступає 8 клубів. Протягом сезону кожен клуб двічі грає один з одним (кругова система), проводячи загалом 14 ігор. Команди отримують три очки за перемогу і одне очко за нічию. За поразку очки не присуджуються. Місце команди у чемпіонаті визначається за сумою набраних очок. У випадку їх рівності краща команда визначається за різницею голів, а потім за більшою кількістю забитих голі. Якщо усі показники виявляються рівними, то обидві команди займають однакове місце. У випадку, якщо має визначитись чемпіон, або місце кваліфікації у інші змагання, то проводиться між командами додатковий матч плей-оф.

Перші дві команди в Прем'єр-ліги кваліфікуються на Кубок АФК, при цьому чемпіон виходить безпосередньо у груповий етап, а друга команда потрапляє у кваліфікаційний плей-оф із зони Східної Азії і повинна виграти його пройти, щоб потрапити у груповий етап.

До сезону 2014 року у всіх клубів чемпіонату могло бути щонайбільше трьи іноземних гравців, після чого ліміт було збільшено і з наступного сезону у кожній команді можуть бути чотири іноземні гравці, включаючи одного азійського гравця.

Чемпіони

[ред. | ред. код]
Сезон Чемпіон Віце-чемпіон
2015 Нью Радіант Т.К. Спортс Клаб
2016 Мазія Т.К. Спортс Клаб
2017 Нью Радіант Т.К. Спортс Клаб
2018 Т.К. Спортс Клаб Іглз
2019 Мазія Іглз

Див. також

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]