Пресняков Володимир Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пресняков Володимир Миколайович
 Молодший сержант
Загальна інформація
Народження 1 жовтня 1988(1988-10-01)
Новоазовськ
Смерть 2 липня 2014(2014-07-02) (25 років)
Новоазовськ
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Роки служби 2008-2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Прикордонна служба
Рід військ  Прикордонні війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Володи́мир Микола́йович Пресняко́в (1988—2014) — молодший сержант, Державна прикордонна служба України, учасник російсько-української війни.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 1988 року в місті Новоазовськ. Закінчив новоазовську ЗОШ, навчався в професійному ліцеї, отримав спеціальність монтажника-будівельника та електрозварника. 2008 року закінчив Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів ДПСУ.

Старший механік відділу зв'язку. Загинув при обстрілі терористами з мінометів пункту пропуску Новоазовськ на кордоні з Росією. Терористи почали обстріл пункту пропуску о 2.20 ночі з боку села Маркине Новоазовського району, на той момент в «Новоазовську» було чимало людей, зокрема водіїв вантажного транспорту. Після початку обстрілу прикордонники допомогли укритися цивільним, після чого зайняли укріплені позиції для ведення кругової оборони; з водіїв лише один зазнав поранень. З прикордонників 8 було поранено.

Без Володимира лишилися дружина Каріна і двоє дітей — Кирило й Даринка.

Похований в Новоазовську.

Нагороди[ред. | ред. код]

15 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Джерела[ред. | ред. код]