ПриватМаркет

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ПриватМаркет

Типмаркетплейс
ГалузьЕлектронна комерція
Спеціалізаціяонлайн-майданчик для продажу товарів у кредит або за повну вартість, каталог компаній для бізнесу
ГаслоБудь-які товари в кредит
Засновано26 січня 2016 року 
Засновник(и)Дмитро Дубілет
Штаб-квартираУкраїна Україна, Дніпро, Набережна Перемоги, 30.
Територія діяльностіУкраїна
Власник(и)АТ КБ ПриватБанк
privatmarket.ua

ПриватМаркет — маркетплейс від ПриватБанку та найбільший каталог українських компаній для бізнесу.

Сайт є прайс-агрегатором та платформою для малого та середнього бізнесу.

Авторизація на сервісі здійснюється за допомогою інтернет-банкінгу Приват24, що позбавляє потреби вводити контактні та платіжні дані користувача. Доступне оформлення товарів у розстрочку для фізичних осіб.

Історія

[ред. | ред. код]

Маркетплейс почав свою роботу 26 січня 2016 року під керівництвом тодішнього ІТ-директора ПриватБанку Дмитра Дубілета. Перша версія «ПриватМаркету» була каталогом для пошуку клієнтів та постачальників для юридичних осіб[1]. Розділ для фізичних осіб почав працювати з травня[2].

Наприкінці 2016 року Кабмін оголосив про націоналізацію ПриватБанку й «ПриватМаркет» повністю перейшов у відання Мінфіну[2].

Команда «ПриватМаркету» запускає перший в Україні майданчик держзакупівель Zakupivli24 із чотирма рівнями акредитації в системі ProZorro і доступом до тендерів державних підприємств та комерційних тендерів із системи Rialto[3].

Наприкінці року частка «ПриватМаркет» від загального e-commerce ринку України сягала 1 %[4].

«ПриватМаркет» оновив власний сервіс конструктора сайтів[5], що дало змогу користувачу розробити сайт та дизайн свого магазину самостійно й без спеціальних навичок.

За підсумками першого півріччя загальний обіг у сегменті продажів фізичним особам склав 40 млн грн на місяць[4].

Команда банку припиняє свою роботу над проєктом «ПриватМаркет» під керівництвом ПриватБанку та зупиняє функціонування сайту.

Zakupivli24 продовжує функціонувати, однак уже як окремий проєкт.

Діяльність

[ред. | ред. код]

Станом на січень 2019 «ПриватМаркет» має на онлайн-продаж 1 000 000 товарів для фізичних осіб. Покупець може вибирати відразу серед декількох цін на кожен товар, оформити розстрочку та вибрати кур'єрську службу. А вже після купівлі – залишити відгук про компанію.

«ПриватМаркет» має найбільший в Україні каталог для бізнесу, де зареєстровано понад 130 000 юридичних осіб та понад 1000 інтернет-магазинів. Кожен підприємець може відразу розмістити свої товари в загальному каталозі для продажу або створити власний інтернет-магазин за допомогою вбудованого CMS-редактора «Мій сайт».

Також можна брати участь у державних та комерційних закупівлях за допомогою сервісу Zakupivli24.

Примітки

[ред. | ред. код]