Програма захисту принцес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Програма захисту принцес
англ. Princess Protection Program
Жанр молодіжний фільм
Режисер Allison Liddi-Brownd
Продюсер Danielle Weinstockd
Сценарист Annie DeYoungd
У головних
ролях
Селена Гомес[1], Демі Ловато[1], Ніколас Браунd[1], Моллі Гейґанd[1], Johnny Ray Rodríguezd[1], Джеймі Чон[1], Samantha Droked[1], Robert Adamsond[1], Kevin Schmidtd[1], Діккі Дейл[1], Sully Diazd[1], Том Верікаd[1], Jessenia Da Silvad[1], Ángel Vázquezd[1], Ricardo Alvarezd[1], Brian Testerd[1], Cristina Solerd[1], Magda Rodriguezd[1], Talia Rothenbergd[1], Ramon Saldanad[1], Eitan Benderd[1], Sam Richardsond[1], Isaac Santiagod[1] і Keshava John Rossid[1]
Композитор John Van Tongerend
Дистриб'ютор Disney–ABC Domestic Televisiond, Netflix і Disney+
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна  США
IMDb ID 1196339
disneychannel.com/princessprotectionprogram
CMNS: Програма захисту принцес у Вікісховищі

Програма захисту принцес  (англ. Princess Protection Program) — оригінальний фільм Disney Channel (2009) режисера Еллісон Лідді-Браун із Демі Ловато та Селеною Гомес у головних ролях.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Принцеса Розалінда Марія Монтойя Фіоре скоро стане королевою маленької нації Коста-Луна. Генерал Магнус Кейн, диктатор сусідньої країни Коста-Естрелья, вторгається в її палац зі своїми агентами під час репетиції коронації принцеси та намагається захопити королівську родину і країну.

Майор Джо Мейсон, агент Програми захисту принцес (PPP), таємної організації, що фінансується королівськими родинами та опікується принцесами, які перебувають під загрозою зникнення, вивозить її гелікоптером у безпечне місце. Однак агентам Кейна вдається схопити матір принцеси, королеву Софію Фіоре з Коста-Луни.

За допомогою програми захисту принцес, Розалінда ховається в домі Джо в Лейк Монро, штат Луїзіана, де вона знайомиться з його донькою-підлітком Картер.

Розалінда представляється як «Розі Гонсалес», «кузина Картер з Айови». Хоча Картер спочатку ставилася до неї вороже, згодом вона стала прихильнішою до принцеси, коли остання пояснила їй свою ситуацію. Після цього Розі і Картер стали найкращими друзями.

Картер вчить Розі поводитися як звичайний американський підліток, а Розалінда показує Картер, як обеззброїти тих, хто зневажає їх, особливо злих дівчат Челсі Барнс і Брук Енджелс. Розі незабаром стає популярною в їхній середній школі.

Намагаючись обманом змусити Розалінду розкрити її місцезнаходження, генерал Кейн оголошує про плани примусово одружитися з її матір'ю.

Дізнавшись про те ким насправді є Розі з журналу, Брук погрожує викрити її, якщо вона не відмовиться від голосування за титут місцевої королеви. Розі читає в журналі про незаплановане весілля та каже Картер, що вирішила повернутися додому. Знаючи, що Коста-Луна все ще надто небезпечна, Картер таємно розробляє план видати себе за Розалінду та використати себе як приманку, щоб заманити Кейна в полон.

Картер кличе містера Елеганте, королівського кравця та друга Розі, щоб він допоміг їй з її планом. Він каже Кейну, що Розі буде відвідувати танці при поверненні додому, і планує одягнути карибську блакитну сукню, яку насправді надсилає Картер, а Розі дає блідо-рожеву. Тим часом Розі погоджується залишитися на танці.

Щоб зробити подію особливою, група друзів, у тому числі Розі та Картер, надягають маски під час танцю, допомагаючи Картер переодягнутися так, щоб усі думали що вона Розі. Згідно з планом, Кейн і його агенти приймають Картер за Розалінду і ведуть її до гелікоптера Кейна. Однак після перемоги та здобуття титула місцевої королеви, Розі розкриває план, відкривши себе Кейну та пояснивши Картер, що це не її бій. На щастя, агенти Програми захисту принцес, включаючи майора Мейсона, чекали в вертольоті та врятували обох дівчат.

Агенти PPP швидко затримують Кейна та його поплічників. Розі коронували разом із Картер, Джо, Едом, Софією та містером Елеганте.

Акторський склад

[ред. | ред. код]
  • Демі Ловато — принцеса Розалінда Марія Монтойя Фіоре/Роузі Гонсалес
  • Селена Гомес — Картер Мейсон
  • Том Веріка — майор Джо Мейсон
  • Саллі Діас — королева Софія Фіоре
  • Джонні Рей Родрігес — генерал Магнус Кейн
  • Джеймі Чон — Челсі Барнс
  • Ніколас Браун — Ед
  • Роберт Адамсон — Донні
  • Саманта Дрок — Брук
  • Кевін Г. Шмідт — Бик
  • Талія Ротенберг — Маргарет
  • Моллі Хейган — режисер
  • Дейл Діккі — Гелен Дігенерстет
  • Рікардо Альварес — містер Елеганте
  • Браян Тестер — директор Беркл

Виробництво

[ред. | ред. код]

Зйомки проходили в Пуерто-Рико з 14 березня 2008 року до 18 квітня 2008 року, і це перший оригінальний фільм Disney Channel, знятий у Пуерто-Рико. Шкільні сцени, а також сцени повернення додому знімалися в коледжах Сан-Ігнасіо де Лойола та колегіях Сан-Хосе в Сан-Хуані, а сцени з озером знімали на озері Карраїзо в Трухільо-Альто[2].

Музичний супровід

[ред. | ред. код]

У фільмі було представлено дві пісні: дует, записаний Ловато та Гомес під назвою «One and the Same», і пісню, записану Мітчелом Муссо під назвою «The Girl Can't Help It». Обидві пісні увійшли до альбому-збірки Disney Channel Playlist, який вийшов 9 червня 2009 року. У фільмі також звучить пісня «Two Worlds Collide» Ловато (увійшла в дебютний альбом Ловато «Don't Forget»), «Saturdays and Sundays» групи KSM (увійшла в їх альбом Read Between the Lines) і «Ride» Даяни Пейдж.

Відгуки

[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes рейтинг схвалення фільму становить 60 % на основі 5 рецензій[3]. Лаура Фріс з журналу Variety описує фільм як «легкий, як літній вітерець на затоці Луїзіани». Фріс сказала, що фільм повинен стати хітом для цільової аудиторії каналу[4].

Нагороди

[ред. | ред. код]
рік Церемонія Нагорода Результат
2009 рік Teen Choice Awards [5] Вибір літнього телефільму Перемога
Найкраща літня телезірка – жінка : Селена Гомес Перемога
Найкраща літня телезірка – жінка: Демі Ловато Номінація
2010 рік Гільдія режисерів Америки Видатне режисерське досягнення в дитячій програмі – Еллісон Лідді-Браун Перемога
Премія молодого художника Найкраща роль у телевізійному фільмі, міні-серіалі або спеціальному фільмі – головна молода актриса: Селена Гомес Номінація
Найкраща роль у телевізійному фільмі, міні-серіалі або спеціальному фільмі – головна молода актриса: Демі Ловато Номінація

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф х ц ш щ ю я Princess Protection Program — 2009.
  2. Princess Protection Program: Fotos + Info! — Blog de la Tele.Blogspot.com
  3. Princess Protection Program (2009). Rotten Tomatoes. Процитовано 28 лютого 2023.
  4. Laura Fries (26 червня 2009). Princess Protection Program. Variety magazine.
  5. Awards for Princess Protection Program 2009 - IMDB