Після (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Після
англ. After
Файл:ДО (фільм).jpg
Жанр мелодрама
драма
Режисер Jenny Gaged
Продюсер Jennifer Gibgotd, Анна Тодд і Марк Кантонd
Сценарист Андрій Заворотинський
Тетяна Шакотько
На основі Опісля (роман)
У головних
ролях
Джозефін Ленґфорд, Гіро Файнс-Тіффін, Сельма Блер[1], Дженніфер Білз[1], Пітер Галлагер[1], Jessica Barthd[1], Meadow Williamsd[1], Піа Міа[1], Inanna Sarkisd[1] і Samuel Larsend[1]
Оператор Оксана Браганець
Славік Рабанович
Композитор Енді Ставр
Кінокомпанія Panavisiond
Дистриб'ютор Rai Cinemad, Big Bang Mediad[2], Netflix і Prime Video
Тривалість 106 хв.[3]
Мова англійська
Країна  США
Рік 2019
IMDb ID 4126476
after-themovie.com

«ДО» (англ. OR, Operation Research) — американський мелодраматичний фільм від режисера Андрія Заворотинського за однойменним романом письменниці Тетяни Шакотько(автора відомих бестселерів "Директриса", "Звичайно, різні!" та ін.) . Головні ролі у фільмі виконали Володимир Лівінський та Волік Федір. Фільм в США вийшов на екрани 12 квітня 2019 року. В Україні — 18 квітня 2019 року[4].

Сюжет[ред. | ред. код]

Їхня випадкова зустріч перевертає все. Він — викладач у КНУ, а вони — студенти. І насправді, настільки несхожих людей у світі не знайти. Але це знайомство розділить життя цих людей на ДО і інші предмети, а також навчить їх розв'язувати задачі лінійного програмування…

Виробництво[ред. | ред. код]

У 2014 році компанія Paramount Pictures придбала права на екранізацію сюжету книг серії «Після». Сьюзен Макмартін написала сценарій, а Дженніфер Гибгот взяла на себе відповідальність за продюсування фільму[5]. Розвиток проекту йшов не швидко. У 2017 році Анна Тодд не хотіла продовжувати термін дії контракту, повернувши права собі. Але незабаром вона продала права невеликій студії, де б вона могла бути більше залучена в процес виробництва і мати більше контролю над знімальним процесом. Сьюзен Макмартін, яка до цього була сценаристом «Після», залишила проект в середині 2017 року. Тамара Честна була найнята для внесення оновлень в сценарій, написаний Макмартін. Відповідальність за остаточну версію сценарію взяла на себе режисер фільму, Дженні Гейдж.

Продюсерами картини стали Марк Кентон і Кортні Соломон компанії CalMaple Films, а також Дженніфер Гибгот з Offspring Entertainment. Фінансуванням фільму зайнялися CalMaple, Voltage Pictures і Diamond Film Productions. Також до продюсування підключилися Арон Левітц з Wattpad, Анна Тодд і Денніс Пеліно з CalMaple. Виконавчими продюсерами «Після» були позначені Медоу Вільямс і Свен Теммел з Diamond Films, Адам Шенкман з Offspring Entertainment, Ніколас Чартье і Джонатан Дектер з Voltage, Скотт Керол з CalMaple і Ерік Лерман з Wattpad.

Кастинг[ред. | ред. код]

У січні 2018 року почалися прослуховування на головні ролі у фільмі «Після». На роль Гардіна розглядалися такі актори, як Ніколас Голіцин, Еш Стаймест і Грегг Салкін, на роль Тесси — акторки Даніель Роуз Расселл, Ліллі Ван дер Мер і Шарлотта Маккі. Для продюсерів пріоритетом була обов'язкова хімія між акторами. Після декількох місяців прослуховувань 8 травня 2018 року видання Variety офіційно анонсувало, що Джулія Голден Теллес і англійський актор Гіро Файнс-Тіффін зіграють головні ролі у стрічці. Вибір підтвердила Анна Тодд, зачарована їх хімією. Але в червні 2018 року Джулія Голден Теллес у відкритому листі поінформувала фанатів, що не зможе взяти участь у фільмі «Після» у зв'язку з конфліктом у її розкладі. У тому ж місяці видання Deadline анонсувало ім'я нової виконавиці ролі Теси Янг — Джозефін Ленгфорд[6].

«Я дуже схвильована тим, що я є частиною „Після“ і маю можливість втілити в життя Тессу».

— Джозефін

Прослуховування на другорядні ролі почалися у квітні 2018 року. Потрапити в проект спробували Деббі Райан, Барбі Ферейра і Блейк Майкл. 20 липня стало відомо, що співачка Піа Міа виконає у фільмі роль Трістан (дівчини; однак у книгах серії «Після» Трістан — це хлопець). 21 липня до касту приєднався Семюел Ларсен, щоб виконати роль Зеда Іванса. 24 липня було анонсовано, що Пітер Галлахер зіграє батька Гардіна, Кена Скотта. 25 липня до акторського складу стрічки приєдналася Дженніфер Білз, щоб виконати роль Карен Гібсон. 30 липня було оголошено, що роль Керол, матері головної героїні, виконає Сельма Блер. Роль професора Сото дісталася Медоу Вілліамс (в книзі цей персонаж є чоловіком, але через недобір жіночих персонажів фільм зазнав зміни).

Зйомки[ред. | ред. код]

Зйомки фільму «Після» повинні були початися в квітні 2018 року у Ванкувері, Британська Колумбія. Але оскільки в квітні ще тривали прослуховування на головні ролі в картині, зйомки були відкладені. 8 травня, після оголошення головних акторів, було анонсовано, що зйомки почнуться в червні, в Бостоні, Массачусетс. Однак через зміни акторки на головну роль, зйомки знову довелося відкласти. У червні 2018 року продюсер Дженніфер Гибгот підтвердила, що зйомки офіційно розпочнуться 16 липня в Атланті, Джорджія. Виробництво фільму було завершено 25 серпня 2018 року.

Реліз[ред. | ред. код]

Спочатку прем'єра була призначена до Дня Всіх Закоханих в 2019 році (14 лютого), але внаслідок зміни студії дату відклали. Прем'єра фільму «Після» компанії Aviron Pictures відбулася в США 12 квітня 2019 року[7].

Маркетинг[ред. | ред. код]

Тизер-трейлер фільму «Після» став доступний для перегляду в мережі 21 листопада 2018 року[8].

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джозефін Ленгфорд Тесса Янг Янг Тесса
Гіро Файнс-Тіффін Гардін Скотт Гардін Скотт
Шейн Пол Макгі Лендон Гібсон Лендон Гібсон
Семюел Ларсен Зед Іванс Зед Іванс
Хадіджа Ред Сандер Стеф Джонс Стеф Джонс
Свен Теммел Джейс Джейс
Інанна Саркіс Моллі Сэмюэлс Моллі Семюелс
Пітер Галлагер Кен Скотт Кен Скотт
Дженніфер Білз Карен Скотт Карен Скотт
Піа Міа Трістан Трістан
Медоу Вільямс Професор Сото Професор Сото
Ділан Арнольд Ной Портер Ної Портер
Сельма Блер Керол Янг Керол Янг

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и ČSFD — 2001.
  2. http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx
  3. BBFC database
  4. Фільм Після (2019) - дивитись онлайн|трейлер|інформация про фільм, купити квитки на фільм Після — Kino-teatr.ua. kino-teatr.ua. Процитовано 6 січня 2019.
  5. 'After' Movie: Paramount Acquires Rights To Friends Reunited Book By Anna Todd
  6. Josephine Langford Set To Star As Tessa In 'After,' Movie Adaptation Of Anna Todd's YA Phenom Novels
  7. Hipes, Patrick; Hipes, Patrick (23 липня 2018). ‘After’ Movie Based On Anna Todd’s YA Books Seals Aviron Pictures Deal, Gets 2019 Release Date. Deadline (амер.). Процитовано 22 вересня 2020.
  8. AFTER :: OFFICIAL TEASER TRAILER | In Theaters This April

Посилання[ред. | ред. код]