Роберт Гулд Шоу III

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роберт Гулд Шоу III
Народився 18 серпня 1898(1898-08-18)
Беверлі, Ессекс, Массачусетс, США
Помер 10 липня 1970(1970-07-10) (71 рік)
Лондон, Велика Британія
Країна  США
Діяльність світська особа
Alma mater школа Шрусберіd
Батько Robert Gould Shaw IId
Мати Ненсі Астор
Брати, сестри David Astord, Louis Agassiz Shaw IId, William Astor, 3rd Viscount Astord, Jakie Astord і Michael Astord

Роберт Гулд "Боббі" Шоу III ((англ. Robert Gould Shaw III) 18 серпня 1898 — 10 липня 1970) — англійський аристократ, що народився та походить з Америки. Він був єдиним сином Ненсі Вітчер Лангхорн, першої жінки, що стала депутатом Палати громад, та Роберта Гулда Шоу II, землевласника та соціаліста. Після розлучення батьків у 1903 році, він переїхав до Англії зі своєю матір'ю, яка пізніше вийшла заміж за Уолдорфа Астор, 2-го Віконта Астора.

Біографія[ред. | ред. код]

Роберт Гулд Шоу III народився 18 серпня 1898 року в Беверлі, штат Массачусетс. По лінії його батька, він був онуком інвестора Квінсі Адамс Шоу та родичем полковника Роберта Гулда Шоу. Його бабуся і дідусь по материнській лінії були залізничним мільйонером Чісвелом Дабні Лангхорном і Ненсі Вітчер Лангхорном.

Батько Роберта Гулда Шоу III мав обмежену роль у його житті, тому що мав проблемні стосунки зі своєю дружиною (був залежним від алкоголю та часто зраджував). Його батьки розлучилися в 1903 році, і в 1904 році він переїхав до Англії з матір'ю, де вона вийшла заміж за Уолдорфа Астора, з яким у неї було ще п'ять дітей, у тому числі Вільям Астор, 3-й Віконт Астор.

Після переїзду до Англії Роберт Гулд Шоу III отримав освіту в Шрусбері. Також був на короткотривалій службі у гвардії, але його зростаюча залежність від алкоголізму спричинила великі проблеми.

Роберт Гулд Шоу III ще з раннього віку мав суїцидальні нахили. У 1931 році він був ув'язнений на шість місяців за содомію ("гомосексуальні злочини"). Його алкоголізм, справа Профумо, смерть матері і смерть його брата Вільяма в 1966 році, збільшили його суїцидальні тенденції. 10 липня 1970 року Роберт Гулд Шоу III покінчив життя самогубством у віці 71 року.

Джон Сінгер Сарджент створив портрет Шоу 1923 року в його військовій формі. Його мати віддала портрет Альфреду Едуарду Гуді, колекціонеру мистецтва та партнеру Шоу, і пізніше його продали в Англії в 2011 році за £ 23,000.