Таємний прихисток романтиків

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Романтичний гостьовий дім)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Таємний прихисток романтиків
кор. 꽃선비 열애사
Тип телесеріал
Телеканал(и) SBS TV
Дистриб'ютор(и)
Жанр
Тривалість серії 60-64 хв.
Тривалість 70 хв.
Компанія
Сценарист
  • Квон Им Мі[5]
  • Кім Ча Хьон[5]
Режисер Кім Чон Мін[5]
На основі «Історія пристрасного кохання квіткових вчених» автора Кім Чон Хва[7][8]
Оператор
  • Чан Пьон Ук
  • Чу Мьон Су
Розробка
  • Лі Мі Джі
  • Кім Хі Йоль
  • Пак Сан Хьон
Продюсери
  • Чо Сон Юн
  • Хан Чі У
  • Пак Сон А
Виконавчий продюсер Лі Кван Су
У головних ролях
Країна-виробник Південна Корея Південна Корея
Мова оригіналу корейська
Перший показ 20 березня 202316 травня 2023
Кількість сезонів 1
Кількість серій 18
Попередник Trolleyd
Посилання

Таємний прихисток романтиків (кор. 꽃선비 열애사, ханча: 花선비 熱愛史, дослівно: Історія пристрасного кохання квіткових вчених) — історичний південнокорейський телесеріал, що розповідає історію про власницю гостьового будинку[en] «Заїзд Іхвавон[a]», Юн Тан О та трьох постояльців, квіткових вчених Кан Сана, Чон Ю Ха, і Кім Сі Йоля зі своїми таємницями, що вирушають на пошуки скинутого кронпринца Лі Соля, який зник 13 років тому[9][10]. Телесеріал оснований на однойменному вебромані автора Кім Чон Хва[7][8]. Він транслювався на телеканалі SBS щопонеділка та щовівторка з 20 березня по 16 травня 2023[11][12], крім того серіал також доступний на платформах Wavve у Південній Кореї та Viki і Viu[en] у вибраних регіонах[1][2][3]. У головний ролях Сін Є Ин, Рьоун, Чон Кон Джу та Кан Хун[13][14].

Сюжет[ред. | ред. код]

Відбувається заколот, внаслідок якого батько і мати, захищаючи свого сина Лі Соля, помирають від рук заколотників. Лі Соль, втікаючи від переслідувачів, потрапляє в Іхвавон, де юна Юн Тан О проводить поминки за своїм померлим батьком. Тоді ж вона переховує новоприбулого відвідувача у собачій будці від королівської вартових, але при цьому не знає ім'я цього хлопчика.

Відтоді проходить 13 років і Юн Тан О стає власницею Іхвавону, де відкриває гостьовий будинок[en] для вчених[en], що готуються до написання іспиту на державну службу. Однак бізнес йде не досить вдало через низьку кількість постояльців, що викликано чутками про жіночого привиду, що забирає душі вчених на той світ. На той час у Ільхвовані живуть лише двоє вчених, першим є шляхетний вчений Чон Ю Ха, що готується до екзамену, а другий — Юк Юк Хо, легендарний вчений, який ніяк не може успішно скласти екзамен. Тому вона намагається всілякими зусиллями заохотити вчених до вибору її закладу.

Під час однієї із таких прогулянок до неї причепився пан Он, що вже давно хоче на ній одружитися, зі своїми друзями, щоб умовити її одружитися. Однак, тоді вона вперше зустрічається з Кім Сі Йолєм, який прийшов її рятував, але через свою власну незграбність сам потребував порятунку. Після втечі звідти Кім Сі Йоля забирають вартові, а Ю Тан О прямує до одного із шинків, де зустрічає Кан Сана, що тільки-но прибув до закладу після довгої подорожі. Вона йому пропонує оселитися в її закладі, але він відмовляє їй. Тому, коли Кан Сан забуває свої речі у закладі, то вона їх забирає із собою до Іхвавону. Увечері Кан Сан приходить по речі, але йому доводиться залишатися у заїзді, бо почалася комендантська година і кращого місця для ночівлі не має. Крім того, до них приєднується і Кім Сі Йоль, якому теж нікуди йти.

Однак згодом над Іхвавоном нависає загроза Чан Тхе Хва, що надав кредит батьку Юн Тан О, хоче його повернути, тому вона має його або оплатити, або він забере Іхвавон. У той час у місті неспокійно, бо вартові за наказом короля Лі Чхана шукають Лі Соля, який за чутками недавно приїхав у місто. Отже, Тан О бачить свій шанс виплатити борг і повідомляє Чан Тхе Хва, що знайде Лі Соля. До пошуків також приєднуються Кан Сан, Чон Ю Ха та Кім Сі Йоль, але у процесі пошуку стає зрозуміло, що кожен із вчених, як і сама Юн Тан О має якусь таємниці. До того ж вона починає підозрювати, що хтось серед вчених є Лі Солєм, а хтось — Охоронцем, що таємно оберігає Лі Соля.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

  • Сін Є Ин як Юн Тан О[13][14]
    • Лі Со Юн як Юн Тан О у дитинстві
    • Со Ин Соль як Юн Тан О у підлітковому віці

Вона є власницею «Заїзду Іхвавон», який отримала у спадок від батька. У дитинстві Юн Тан О допомогла Лі Солю сховатися від вартових, проте вона не відає, ким був той хлопчик. Після того, як в неї оселилися Кан Сан, Чон Ю Ха та Кім Сі Йоль, до неї приходить лиха звістка про те, що батько мав борг, який вона має сплати або віддати Іхвавон. Тому вона вирушає на пошуки Лі Соля, якого також розшукує Чан Тхе Хва, якому вона має виплати борг. У неї є сестра Юн Хон Джу, яка мала вийти за сина Чан Тхе Хва, але після його смерті переховується в Іхвавоні. Поступово Юн Тан О закохується у Кан Сана.

  • Рьоун як Кан Сан/Лі Соль[13][14]
    • Кі Ин Ю як Лі Соль у дитинстві
    • О Ча Хун як Лі Соль у підлітковому віці

Він є вченим, що прибуває звіддаля до столиці. Кан Сан є вправним майстром меч, проте він намагається триматися осторонь від Юн Тан О. З часом він закохується в Тан О. Кан Сан успішно складає іспиту на державну службу та стає королівським вартовим, що охороняє Лі Чхана. Пізніше стає відомо, що Кан Сан є скинутим принцом Лі Солєм, що втратив у дитинстві батьків. А тепер хоче помститися Лі Чхану і повернути собі престол.

Він є вченим зі шляхетною родини, що проживає в Іхвавоні. Ю Ха постійно приділяє увагу Юн Тан О і з часом в неї закохується. Він також головує у таємній організації Мокінхве, яка на меті має встановлення справедливої владі у Чосоні і скидання короля-тирана, Лі Чхана, з престолу. Пізніше стає відомо, що Ю Ха є позашлюбним сином короля з ім'ям Лі Ґьом. Тоді під головуванням міністра Сін Вон Хо він вдає із себе скинутого принца Лі Соля.

  • Кан Хун як Кім Сі Йоль/Охоронець[13][14]
    • Йон О як Кім Сі Йоль у підлітковому віці

Він є вченим, з яким постійно трапляються негаразди і який веде розбещений спосіб життя. Сі Йоль як і Кан Сан вирішує зостатися на ночівлю в Іхвавоні, але через брак грошей оплату за проживання планує оплатити пізніше. Він є одним із єдиних вчених, які порушує обіцянку та заходить в заборонену частину Іхвавоні. Там Сі Йоль зближується із начебто померлою сестрою Юн Тан О, Юн Хон Джу, та поступово в неї закохується. Пізніше стає відомо, що він є Охоронецем, що таємно оберігає Лі Соля від потенціних загроз, вбиваючи кожного, хто знає про його ідентичність і загрожує його життю.

Другорядні ролі[ред. | ред. код]

Люди у «Заїзді Іхвавон»[a][ред. | ред. код]

Вона є сестрою Юн Тан О, яка мала вийти за сина Чан Тхе Хва, Чан Хьона, але той помер під час одного зі своїх похід. Після того батько Чан Тхе Хва захотів, щоб Хон Джу все ж таки перейшла до його сім'ї та стала назавжди самотньою. Однак, вдавши, що вона померла від хвороби, стала переховуватися в Іхвавоні. Пізніше Хон Джу зближається з Кім Сі Йолєм і поступово в нього закохується.

Вона є служницею в Іхвавоні, що порається по домашніх справах, але при цьому не вміє готувати. Наджу є неосвічіною, тому вона не вміє читати. Вона поступово закохується в Юк Юк Хо.

Він є вченим, що живе в Іхвахвоні ще від часів батька Юн Тан О, але при цьому він ніяк не може скласти екзамен, через що отримав статус легендарного вченого. Юк Хо поступово закохується в Наджу.

Люди у Пуйонґак[b][ред. | ред. код]

Вона є кісен, що завідує Пуйонґаком, одним із найбільших гостьовим будинком у Ханяні. Вона разом із міністром Сін Вон Хо допомагають Ю Ха і Мокінхве досягти своєї цілі. В останніх серіях стає відомо, що вона є біологічною матір'ю Ю Ха.

Вона є людиною зі шляхетної родини, що втратила свій статус і стала кісен після того, як її родина захистила Лі Соля від Лі Чхана. Її від насмішок інших кісен рятує Кан Сан, після чого в неї з'являються почуття до нього.

Люди, шукають Лі Соля[ред. | ред. код]

Він є суддею Хансонбу та одним із впливових власником Пуйонґаку, що полює на Лі Соля та його Охоронця. Тхе Хва раніше втратив свого сина від рук Охоронця, тому він у першу чергу зацікавлений знайти саме його. Крім того, він є головою організації «Шість воїнів», що є таємною організацією, яка подібна до організації «Охоронців».

Він є лівим державним радником[en] при королі Лі Чхані. Однак, він, втомившись від тиранії влади поточного короля, починає таємно виділяти кошти і бути залученим до організації «Мокінхве» та ставить за мету замінити поточного короля на більш справедливого і відданого народів Чосон.

Він є королем, що вчинив заколот проти свого брата і посів на престол. Однак відтоді його не полишають страхи того, що Лі Соль може повернутися та забрати в нього престол. Тому він невпинно продовжує шукати Лі Соля, водночас, вбиваючи кожного, в кого з'явилася хоч найменше бажання піти проти нього.

  • Квон То Хьон як Чан Хьон

Він є сином Чан Тхе Хва, що був членом таємної організації «Шість воїнів». Під час останнього походу проти Лі Соля, Чан Хьон був вбитий Охоронцем. Він мав одружитися на Хон Джу.

Він є посадовою особою у Хансонбу під керівництвом Чан Тхе Хва.

  • Кім Хьон Сік як Кім Му Хьон

Він є посадовою особою у Хансонбу під керівництвом Чан Тхе Хва.

Люди у палаці[ред. | ред. код]

Вона є королівською наложницею Лі Чхана, яка хоче народити спадкоємця престолу. Однак як Квін Ін не намагалася, але в неї постійно народжуються доньки, тому вона вирішує підмінити свою доньку на хлопчика іншої жінки. Крім того, вона допомагає у пошуках Лі Соля, бо прагне залишитися при престолі.

Вона є мати Лі Чхана; батька Лі Соля, Лі Пхьон, та ще одно брата, великого принца Ким Рьона. Після смерті своїх двох синів від рук Лі Чхана і подальшої його тиранії, вона стає у змову з міністром Сін Вон Хо з метою допомогти організації «Мокінхве» скинути поточного короля. Крім того, королева є спонсорує організацію «Охоронців».

Він був головним євнухом при померлому королі Лі Пхьон. Крім того, Сон Ґіль є єдиним, хто в обличчя знає як виглядає скинутий принц Лі Соль, тому він і був помилуваний Лі Чханом. З часом він стає євнух при Лі Чхані, а також приєднується до змови міністра Сін Вон Хо з організацією «Мокінхве». Також Сон Гіль допомагає Кан Сану у його планах.

  • Чу Сок Тхе як Кім Хван

Він є головою королівської варти[en] та єдиним, кому довіряє Лі Чхан. Кім Хван допомагав Лі Чхан у проведені заколоту, крім того він також допомагає у пошуках Лі Соля.

  • Чхве Тхе Хван як Юн Ку Нам

Він був одним із тих, хто складав іспит разом із Кан Саном, а потім так само як і він став королівським вартовим. Ку Нам став близьким другом у палаці.

Мокінхве[ред. | ред. код]

  • То Хьон як Пак Пхіль

Він є членом організації «Мокінхве».

  • Чі Кон у як Юн Хі Сон

Він є членом організації «Мокінхве».

Інші[ред. | ред. код]

  • Пе Хьон Ґьон як Кім Чхі Ун

Він був королівським охоронцем Лі Пхьона, а після того, як відбувався заколот, він став близькою людиною Кан Сан. Він допомагає в його планах помститися Лі Чхану.

  • Лі Тон Хі як чернець Мухак

Він є знайомим Кім Сі Йоля та колись був вчителем у організації «Охоронців».

  • Лі Кван Хун як Пак Чон Ґван

Особлива поява[ред. | ред. код]

  • Пак Хві Сун як Он Сен Вон[c] (серії 1-2)[20][21]

Він хоче одружитися з Юн Тан О і готовий, навіть, до погроз, щоб досягти свого.

  • Хан Ин Сон як Чон Кіль Джу (серія 8)[22]

Він є одним із завідувачів у закладі Пуйонґак, який під час одного зі своїх візитів причепився до Юн Тан О.

Він був королем, якого під час заколоту Лі Чхан скинув з престолу, а потім вбив.

Оригінальні звукові доріжки[ред. | ред. код]

Повний альбом[ред. | ред. код]

The Secret Romantic Guesthouse (Original Television Soundtrack)
Саундтрек-альбом
Виконавець Різні виконавці
Дата випуску 9 травня 2023
Жанр Саундтрек
Тривалість 1 год 35 хв
Мова корейська, англійська, італійська
Лейбл Pan Entertainment[en], під ліцензією від Kakao Entertainment[en]
Хронологія Різні виконавці
Попередній
←
Trolley OST[en]
Наступний
→
The Secret Romantic Guesthouse (Original Television Soundtrack), Диск 1[23][24]
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Blooming»Хван Ю БінСін ХьонЧон Се Ун[en]3:30
2.«Melting» (녹아들어)Кім Пом Джу, Кім Сі ХьокКім Пом Джу, Кім Сі ХьокЧін Мін Хо3:31
3.«Daydream» (백일몽)Чхве Хан Соль, Пак Сон Хьо, Кім ХванЧхве Хан Соль, Пак Сон Хьо, Кім ХванСін Є Ин3:45
4.«Things that I couldn't say» (하지못한 말)HUMBLER, Кім Сон Хьон, О Йон СуHUMBLER, Кім Сон Хьон, О Йон СуСун Сун Хі3:55
5.«Addio»Кіль Хан НаЛі Чі ЙонІм Чі Ин3:33
6.«It's all you» (다 그대라서)빨간양말빨간양말Сон Син Йон[en]4:28
7.«Be there» (그곳에 있기에)Чхве Хан Соль, Кім ХванЧхве Хан Соль, Кім ХванЧон Сан Ґин3:46
8.«Blooming (Inst.)» Сін ХьонЧон Се Ун[en]3:30
9.«Melting (Inst.)» (녹아들어 (Inst.)) Кім Пом Джу, Кім Сі ХьокЧін Мін Хо3:31
10.«Daydream (Inst.)» (백일몽 (Inst.)) Чхве Хан Соль, Пак Сон Хьо, Кім ХванСін Є Ин3:44
11.«Things that I couldn't say (Inst.)» (하지못한 말 (Inst.)) HUMBLER, Кім Сон Хьон, О Йон СуСун Сун Хі3:55
12.«Addio (Inst.)» Лі Чі ЙонІм Чі Ин3:33
13.«It's all you (Inst.)» (다 그대라서 (Inst.)) 빨간양말Сон Син Йон[en]4:28
14.«Be there (Inst.)» (그곳에 있기에 (Inst.)) Чхве Хан Соль, Кім ХванЧон Сан Ґин3:46
The Secret Romantic Guesthouse (Original Television Soundtrack), Диск 2[23][24]
#НазваАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Flower and Bird Painting» (화조도(花鳥畵))Лі Чі Йон, Лі Ю ХіЛі Чі Йон, Лі Ю Хі2:14
2.«Ehwawon» (이화원(二花院))Лі Чі Йон, Кім Ий ЙонЛі Чі Йон, Кім Ий Йон2:04
3.«Springtime walk» (봄날의 산책)Лі Чі ЙонЛі Чі Йон1:48
4.«Squint» (곁눈질)Лі Чі ЙонЛі Чі Йон1:55
5.«Mitjangpagy» (밑장빼기)Лі Чі Йон, Кім Ий ЙонЛі Чі Йон, Кім Ий Йон1:43
6.«Snowflake smile» (눈꽃미소)Лі Чі Йон, Лі Ю ХіЛі Чі Йон, Лі Ю Хі1:42
7.«Light pink flower shoes» (연분홍 꽃신)Лі Чі Йон, Лі Ю ХіЛі Чі Йон, Лі Ю Хі1:58
8.«Memories in the moonlight» (달빛속 추억)Лі Чі Йон, Чхве Че УЛі Чі Йон, Чхве Че У2:03
9.«Sad blade» (슬픈 칼날)Лі Чі Йон, Чхве Че УЛі Чі Йон, Чхве Че У2:33
10.«Black clouds» (검은 구름)Лі Чі Йон, Чхве Че УЛі Чі Йон, Чхве Че У3:12
11.«Another dream» (또 다른 꿈)Лі Чі Йон, Чхве Че УЛі Чі Йон, Чхве Че У3:04
12.«Break the dawn» (새벽을 가르다)Лі Чі ЙонЛі Чі Йон2:51
13.«When snowflakes blow» (눈꽃 날리면)Лі Чі ЙонЛі Чі Йон4:14
14.«Swamp of doom» (운명의 늪)Лі Чі Йон, Чхве Че УЛі Чі Йон, Чхве Че У1:58
15.«Waiting for strangers» (낯선 기다림)Лі Чі ЙонЛі Чі Йон2:43
16.«Walk in the clouds» (구름속 산책)Лі Чі Йон, Лі Ю ХіЛі Чі Йон, Лі Ю Хі1:39
17.«For a new start» (새로운 시작을 위해)Лі Чі ЙонЛі Чі Йон2:39
18.«Precious step» (소중한 발걸음)Лі Чі Йон, Лі Ю ХіЛі Чі Йон, Лі Ю Хі2:16

Альбом частинами[ред. | ред. код]

Рейтинги[ред. | ред. код]

Найнижчі рейтинги позначені синім кольором, а найвищі — червоним кольором.

Серія Дата показу Середнє значення кількості переглядів
AGB Nielsen TNmS
Загальнонаціональні[39] Сеул[en][40] Загальнонаціональні[41]
1 20 березня 2023 4,4 % 4,8 % 3,9 %
2 21 березня 2023 3,8 % 4,0 % 3,3 %
3 27 березня 2023 3,7 % 3,8 % Н/Д
4 28 березня 2023 3,2 %
5 3 квітня 2023 4,1 % Н/Д
6 4 квітня 2023 3,9 % 4,4 % 3,4 %
7 10 квітня 2023 3,7 % 4,1 % Н/Д
8 11 квітня 2023 3,8 %
9 17 квітня 2023 3,7 % 4,0 %
10 18 квітня 2023
11 24 квітня 2023 3,2 % 3,3 %
12 25 квітня 2023
13 1 травня 2023 3,8 % 4,1 % 3,6 %
14 2 травня 2023 4,1 % 4,2 %
15 8 травня 2023 4,0 % 4,3 %
16 9 травня 2023 4,5 % 4,6 % 5,2 %
17 15 травня 2023 4,1 % 4,3 % 4,5 %
18 16 травня 2023 5,0 % 5,2 % 5,8 %
Середнє значення 3,9 % 4,1 % 4,1 %[d]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. а б В оригіналі кор. 객주 이화원, де слово 객주 позначає трактир або заїзд за часів династії Чосон для купців, що приїхали з інших регіонів для продажу своїх товарів. У серіалі 이화원 записується як 二花院, що дослівно: «Заїзд двох квітів», бо у вебромані сказано: Заїзд, про який кажуть, що в ньому розквітають дві квітки! (кор. 두 송이 꽃이 피어 있다는 객주!). Хоча у самому вебромані 이화원 записується як 理化院.
  2. Ханча: 富營閣, кор. 부영각, дослівно: Висока будівля, яка багата і процвітаюча.
  3. В оригіналі — 옹생원, де слово 옹생원 означає людину обмеженого кругозору, фанатичну людину.
  4. Середнє значення обраховано на основі опублікованих рейтигах, точне середнє значення невідоме, бо рейтинги певних серій не записувалися.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Чо Йон Ин (06.03.2023). 웨이브, 시대극부터 퓨전 사극까지…3월 신작 라인업 공개 (кор.). News Works. Процитовано 14 червня 2023.
  2. а б Кан Со Джон (19.01.2023). ‘꼭두의 계절’→’꽃선비’까지..해외로 뻗어나가는 K-드라마. Osen. Процитовано 14 червня 2023 — через Naver.(кор.)
  3. а б Drama Korea Terbaru 2023 (індонез.). Viu[en]. Процитовано 14 червня 2023.
  4. Портфоліо компанії Apollo Pictures (кор.). Apollo Pictures. Процитовано 28 травня 2023.
  5. а б в г д е Кім Тон Ґю (27.02.2023). 청송군, SBS 드라마 ‘꽃선비열애사’ 제작사와 업무협약(MOU) 체결 (кор.). Newsro. Процитовано 31 травня 2023.
  6. Портфоліо компанії Pan Entertainment (кор.). Pan Entertainment[en]. Процитовано 28 травня 2023.
  7. а б Кім Хьон Су (18.03.2023). 드라마 '꽃선비 열애사', 인물관계도 보니…원작에도 쏠린 '관심' (кор.). Top Star News. Процитовано 31 травня 2023.
  8. а б Лі Со Йон (20.03.2023). '꽃선비 열애사', 꽃청춘 4인방의 밀착 로맨스...원작·몇부작·줄거리·등장인물·인물관계도 정리 (кор.). Munhwa News. Процитовано 31 травня 2023.
  9. Ім Сі Рьон (11.07.2022). 려운, SBS '꽃선비 열애사' 주연 확정…신예은과 멜로 호흡 [공식] (кор.). Sports Today. Процитовано 31 травня 2023 — через Nate.
  10. Лі Та Ґьом (14.06.2022). 신예은, ‘꽃선비 열애사’ 출연 확정...로맨스 사극 도전 (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 31 травня 2023.
  11. Ю Пьон Чхоль (27.02.2023). ‘꽃선비 열애사’ 신예은-려운-강훈-정건주, 싱그러운 비주얼X개성 만점 캐릭터 4인 포스터 공개 (кор.). Wow TV. Процитовано 31 травня 2023.
  12. Лі Та Ґьом (27.02.2023). “조선 셰어하우스로 오세요”...‘꽃선비 열애사’, 신예은→려운 포스터 (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 31 травня 2023.
  13. а б в г д е ж Кім Со Йон (15.03.2023). “사랑 받아보자”‘더 글로리’ 신예은, ‘꽃선비 열애사’로 보여줄 반전매력 [종합] (кор.). Osen. Процитовано 28 травня 2023 — через The Chosun Ilbo.
  14. а б в г д е ж Кім Со Йон (15.03.2023). “사랑 받아보자”‘더 글로리’ 신예은, ‘꽃선비 열애사’로 보여줄 반전매력 [종합] (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 28 травня 2023.
  15. Чан Пьон Хо (09.04.2023). '꽃선비 열애사' 강훈·조혜주, '꽃다발 플러팅' 현장 공개 (кор.). Edaily. Процитовано 3 червня 2023.
  16. Ю Пьон Чхоль (04.04.2023). ‘꽃선비 열애사’ 조혜주, 미스터리 여인 윤홍주로 첫 등장…‘베일벗은 히든카드’ (кор.). Wow TV. Процитовано 3 червня 2023.
  17. а б в г д Хьон Хє Сон (15.02.2023). '꽃선비 열애사' 신예은·려운·강훈, 조선 남녀의 아찔한 동거 로맨스 담은 대본 리딩 (кор.). Seoul Kyungje. Процитовано 3 червня 2023.
  18. а б в г д Лі Ю Мін (15.02.2023). ‘꽃선비 열애사’ 신예은X려운X강훈, 문전성시 예고 (кор.). Кьонхян Сінмун Sports. Процитовано 3 червня 2023.
  19. Кім Ка Йон (13.01.2023). '꽃선비 열애사' 3월 방송…안내상→인교진 환상 라인업 (кор.). Edaily. Процитовано 3 червня 2023.
  20. Сін Йон Ин (18.03.2023). 박휘순 특별출연, 신예은 짝사랑 男 된다 (꽃선비 열애사) (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 3 червня 2023.
  21. Кім По Йон (18.03.2023). '꽃선비' 박휘순, 신예은 짝사랑남 카메오…"배우들 케미에 숟가락 얹어" (кор.). Edaily. Процитовано 3 червня 2023.
  22. Сон Пон Сок (03.02.2023). 한은성, 활동명 변경 후 ‘신성한, 이혼’, ‘꽃선비 열애사’ 출연 열일 행보 (кор.). Кьонхян Сінмун Sports. Процитовано 3 червня 2023.
  23. а б The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  24. а б 꽃선비 열애사 OST. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  25. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.1. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  26. 꽃선비 열애사 OST Part 1. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  27. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.2. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  28. 꽃선비 열애사 OST Part 2. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  29. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.3. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  30. 꽃선비 열애사 OST Part 3. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  31. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.4. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  32. 꽃선비 열애사 OST Part 4. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  33. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.5. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  34. 꽃선비 열애사 OST Part 5. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  35. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.6. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  36. 꽃선비 열애사 OST Part 6. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  37. The Secret Romantic Guesthouse O.S.T. Part.7. Spotify. Процитовано 3 червня 2023.
  38. 꽃선비 열애사 OST Part 7. Naver Vibe. Процитовано 3 червня 2023.
  39. Щоденні рейтинги за AGB Nielson (загальнонаціональний регіон):
    • Серія 1 (кор.). Nielsen Korea. 20 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 2 (кор.). Nielsen Korea. 21 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 3, 7, 11 (кор.). Nielsen Korea. Процитовано 2 червня 2023 — через Daum.
    • Серія 4 (кор.). Nielsen Korea. 28 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 5 (кор.). Nielsen Korea. 3 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 6 (кор.). Nielsen Korea. 4 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 8 (кор.). Nielsen Korea. 11 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 9 (кор.). Nielsen Korea. 17 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 10 (кор.). Nielsen Korea. 18 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 12 (кор.). Nielsen Korea. 25 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 13 (кор.). Nielsen Korea. 1 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 14 (кор.). Nielsen Korea. 2 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 15 (кор.). Nielsen Korea. 8 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 16 (кор.). Nielsen Korea. 9 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 17 (кор.). Nielsen Korea. 15 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 18 (кор.). Nielsen Korea. 16 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
  40. Щоденні рейтинги за AGB Nielson (Сеульський столичний регіон):
    • Серія 1 (кор.). Nielsen Korea. 20 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 2 (кор.). Nielsen Korea. 21 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 3 (кор.). Nielsen Korea. 27 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 4 (кор.). Nielsen Korea. 28 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 5 (кор.). Nielsen Korea. 3 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 6 (кор.). Nielsen Korea. 4 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 7 (кор.). Nielsen Korea. 10 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 8 (кор.). Nielsen Korea. 11 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 9 (кор.). Nielsen Korea. 17 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 10 (кор.). Nielsen Korea. 18 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 11 (кор.). Nielsen Korea. 24 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 12 (кор.). Nielsen Korea. 25 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 13 (кор.). Nielsen Korea. 1 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 14 (кор.). Nielsen Korea. 2 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 15 (кор.). Nielsen Korea. 8 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 16 (кор.). Nielsen Korea. 9 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
    • Серія 18 (кор.). Nielsen Korea. 16 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023.
  41. Щоденні рейтинги за TNmS (загальнонаціональний регіон):
    • Серія 1 (кор.). TNmS. 21 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 2 (кор.). TNmS. 22 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 4 (кор.). TNmS. 29 березня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 6 (кор.). TNmS. 5 квітня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 13 (кор.). TNmS. 1 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 14 (кор.). TNmS. 3 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 15 (кор.). TNmS. 9 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 16 (кор.). TNmS. 10 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 17 (кор.). TNmS. 16 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
    • Серія 18 (кор.). TNmS. 17 травня 2023. Процитовано 2 червня 2023 — через Break News.
Понеділко-вівторкові телесеріали каналу SBS
Попередня програма Назва програми Наступна програма
«Таємний прихисток романтиків»
(20 березня 2023 — 16 травня 2023)