Романченко Віктор Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віктор Романченко
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Романченко Віктор Дмитрович
Дата народження 25 серпня 1978(1978-08-25) (45 років)
Місце народження Білозерка, Херсонська область
Роки активності з 2010
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Професія вчитель фізкультури, співак
Освіта Херсонський державний університет
Інструменти вокал[d]
Жанр хард-рок, поп-рок
xfactor.stb.ua/ua/participants/2-season/1361/
CMNS: Файли у Вікісховищі

Романченко Віктор Дмитрович (нар. 25 серпня 1978(19780825), Білозерка, Херсонська область) — український співак, рок-музикант. Переможець другого сезону музичного талант-шоу «X-Фактор».

Біографія[ред. | ред. код]

Романченко Віктор Дмитрович народився 25 серпня 1978 року в Херсонській області, в смт Білозерка. Закінчив Білозерську середню школу № 1 у 1995 році. Паралельно з навчанням у школі професійно займався греко-римською боротьбою в спортивній школі. В спортивній кар'єрі досяг 1 місця на молодіжному чемпіонаті України в Запоріжжі, брав участь у чемпіонаті світу у Польщі.

У Мелітополі

Після закінчення школи припинилася і спортивна кар'єра. У 1997 році Віктор вступив до Херсонського державного університету на факультет фізичного виховання, де він навчався 5 років і у 2002 році закінчивши заклад, отримав диплом з відзнакою із кваліфікацією: «Спеціаліст». Залишився викладачем на кафедрі ТМФВ (Теорія і методика фізичного виховання). За весь час навчання в університеті дуже часто виступав на концертах, які відбувались в університеті і концертних залах Херсону.

2010: «X-Фактор»[ред. | ред. код]

Віктор Романченко став відомим на всю Україну завдяки участі у номінації «X-Фактор онлайн» у 2010 році, де він вперше вийшов на велику сцену з піснею Авраама Руссо «Я не люблю вас и люблю». Глядачам сподобався виступ, і тому вже за три тижні Віктор, як переможець номінації, виступив на одній сцені з учасниками шоу у гала-концерті першого сезону X-Фактор з піснею «Scorpions» «Still Loving You». За правилами шоу, переможець Х-Фактор онлайн автоматично потрапляє до тренувального табору наступного сезону шоу. Так сталося і з Віктором, який дуже вдало подолав тренувальний табір, пройшов етап «Візити до суддів» і став переможцем другого сезону X-Фактор. У суперфіналі він переміг Олега Кензова. Романченко отримав звання найкращого вокаліста країни, а також два мільйони гривень.

у 2012 році виступав на одній сцені з легендарним гуртом «Queen» та Адамом Ламбертом, заспівавши з ними одну пісню, на благодійному концерті у підтримку людей, хворих на СНІД. Був запрошений до виступу на концерти Елтона Джона та гурту «Queen» у Києві 30 червня як співвиконавець.

2014: Національний відбір на «Євробачення-2014»[ред. | ред. код]

Вокалісту, який вже встиг прославитися, виступаючи на музичному шоу, цього разу вдалося підкорити і суддів національного відбору[1]. За результатами першого етапу національного відбору Віктор Романченко був внесений до двадцятки найкращих.

Сингли[ред. | ред. код]

  • 2013 — «На краю пропасти» (відбір на Євробачення-2014)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 24 грудня 2013. Процитовано 21 грудня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]