Рональд Дофінг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рональд Дофін
англ. Ronald Dofing
Народився
Люксембург
Громадянство Люксембург Люксембург
Діяльність Дипломат
Відомий завдяки Надзвичайний і Повноважний посол Люксембургу в Україні

Рональд Дофінг (англ. Ronald Dofing) — люксембурзький дипломат. Надзвичайний і Повноважний посол Люксембургу в Чехії[1] та в Україні за сумісництвом.

Життєпис[ред. | ред. код]

Навчався в Сорбонні в Парижі та в Інституті Європейського університету у Флоренції.

Близько 30 років працював на дипломатичній службі в Люксембургу. Працював в Брюсселі як тимчасовий член Секретаріату Європейської Ради, мав змогу спостерігати зміцнення зв’язків між Європейським Союзом та Азією та створення ASEM. Повернувшись до Постійного представництва Люксембургу, брав активну участь у процесі розширення ЄС до держав Центральної та Східної Європи, кульмінацією якого стали вступи у 2004 та 2007 роках.

У 2005 році був призначений послом Люксембургу в Польщі, заснувавши посольство Великого Герцогства у Варшаві з його спільною акредитацією в Латвії та Литві. Згодом з 2010 року був призначений послом в Греції, після повернувся до штаб-квартири Міністерства закордонних справ у Люксембурзі, де працював тематичним послом з міжнародної міграції, а також послом-нерезидентом у Болгарії [2]. У 2021 році був призначений Послом Люксембургу в Чехії[3] з акредитацією в Естонії[4] та в Україні.

9 листопада 2023 року вручив копії вірчих грамот заступникові міністра закордонних справ України Євгену Перебийносу[5]

10 листопада 2023 року вручив вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському[6]

Примітки[ред. | ред. код]