Сахарук Дмитро Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмитро Володимирович Сахарук
Народився 29 вересня 1979(1979-09-29) (44 роки)
с. Іванівка, Херсонська область, Україна
Громадянство Україна
Діяльність Топ-менеджер


Сахарук Дмитро Володимирович (29 вересня 1979) — виконавчий директор ДТЕК.

Освіта[ред. | ред. код]

Закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ з відзнакою, де у 2000 році отримав диплом спеціаліста за спеціальністю «Правознавство» й у 2001 році — ступінь магістра за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». У 2002 році закінчив Чиказький коледж права (США) з дипломом магістра (L.L.M.) «Міжнародного та порівняльного права». Працюючи у ДТЕК, пройшов навчання за спільною програмою London Business School (Велика Британія) та Академії ДТЕК «Енергія Лідера».

Біографія[ред. | ред. код]

Дмитро Володимирович Сахарук народився 29 вересня 1979 року в с. Іванівка Херсонської області. З 1986 по 1996 роки навчався в середній школі №1 м. Молочанськ, Запорізької області, де на той час проживав з батьками і молодшим братом. Закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ з відзнакою, де у 2000 році отримав диплом спеціаліста за спеціальністю «Правознавство» й у 2001 році — ступінь магістра за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». У 2002 році закінчив Чиказький коледж права (США) з дипломом магістра (L.L.M.) «Міжнародного та порівняльного права». Працюючи у ДТЕК, пройшов навчання за спільною програмою London Business School (Велика Британія) та Академії ДТЕК «Енергія Лідера».

До приходу до ДТЕК, починаючи з 2008 року, працював у міжнародній юридичній фірмі Squire, Sanders & Dempsey L.L.P. Із березня 2010 року займав позицію заступника керівника дирекції з правового забезпечення, з липня 2010 — в. о. директора з правового забезпечення ДТЕК. У травні 2011 року був переведений на посаду директора з правового забезпечення ДТЕК. У серпні 2014 року призначений виконавчим директором ДТЕК Енерго.

Трудова діяльність[ред. | ред. код]

Досвід роботи на керівних посадах: з березня 2010 року - заступник керівника дирекції з правового забезпечення ДТЕК, з червня 2010 року - виконувач обов'язків директора з правового забезпечення ДТЕК, з травня 2011 року - директор з правового забезпечення ДТЕК. У серпні 2014 року призначений виконавчим директором ДТЕК Енерго.

У 2014 році Дмитро Сахарук був призначений на посаду керівника антикризового штабу ДТЕК, робота якого була зосереджена на вирішенні оперативних питань з відновлення елетропостачання у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

У жовтні 2016 року очолив ДТЕК Енерго, як виконуючий обов'язки генерального директора, у вересні 2017 року — як генеральний директор. З 12 січня 2021 року обіймає посаду виконавчого директора ДТЕК.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]