Северин Ашкеназі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Северин Ашкеназі
Народився 21 лютого 1936(1936-02-21) (88 років)
м. Тернопіль, Республіка Польща, нині Україна
Підданство США СШАПольща Польща
Діяльність колекціонер мистецтва, підприємець, філантроп
Alma mater Паризький університет
Знання мов польська
Батько Ізадор Ашкеназі
Мати невідомо
Родичі Арнольд Ашкеназі (брат)
Діти

Сини: Северин, Едріан і Стефан

Дочка: Кейглі

Северин Ашкеназі (пол. Seweryn Aszkenazy; англ. Severyn Ashkenazy; нар. 21 лютого, 1936, м. Тернопіль) — польсько-американський готельєр та філантроп.

Життєпис[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Северин Ашкеназі народився в 1936 році[1] в місті Тернополі, тоді у складі Польщі, зараз розташоване в Західній Україні[2]

Під час Другої світової війни він ховався у підвалі маєтку в заміській місцевості[3].

Після війни переїхав у Францію, де отримав ступінь бакалавра мистецтв з літератури в Університеті Парижу[4]. Навчався в аспірантурі в університеті Каліфорнії, Лос-Анджелес, протягом чотирьох років, але так і не закінчив його[4].

Кар'єра[ред. | ред. код]

Разом зі своїм братом Арнольдом відкрив готель «Ермітаж Беверлі-Хіллз» у 1976 році[4]. У 1989 році він із братом разом керували вже трьома готелями L’Ermitage Beverly Hills, Bel Age і Mondrian[2].

Тим часом його брат Арнольд Ашкеназі придбав картини Вінсент Ван Гога, Пабло ПікассоРауля ДюфіМоріса де Вламінка, Стентона Макдональд-Райта, Джона АлтунаСола Стейнберга, каліфорнійського імпресіоніста Вільяма Вендта, літографії Жоана МіроМарка Шагала і Олександра Колдера[2]. Усі ці картини висіли на стінах їхніх готелів[2].

Засновник і почесний голова малих розкішних готелів світу[3].

Благочинність[ред. | ред. код]

Ашкеназі є засновником Асоціації Бейт-Варшава, Heritage and Rebirth, Бейт-Польща і Бейт Варшава Фаундешн, а також "Друзів єврейського Відродження в Польщі"[3].

Виступав з промовою в Лос-Анджелесі перед гуманітарними випускниками в 2014 році.

Сім'я[ред. | ред. код]

Має сина Северина (Сева) Ашкенадзі, який є забудовником у Сан-Фернандо, Каліфорнія. У той час як Северин-батько був студентом у Каліфорнійському університеті в 1960 році, він мав роман з мексиканською жінкою, але пішов від неї до народження дитини. Його мати трохи змінила прізвище і виховала його як католика. Син зустрів свого батька, коли йому було 20 років, і працював на нього протягом шести років[5].

Інший син, Стефан Ашкеназі, був одружений на казахстансько-російській бізнес-леді і світській левиці Гога Ашкеназі з 2003 по 2007 рр., і у них є син Адам[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Severyn Ashkenazy" // theeuropean-magazine.
  2. а б в г The Prince of Barter : For hotel magnate and art collector Arnold Ashkenazy, every day's a high-stakes swap meetThe Los Angeles Times, July 16, 1989
  3. а б в Poland is the safest place in Europe for Jews todayThe Jewish Journal of Greater Los Angeles, September 23, 2014
  4. а б в Californians boast 'world's best hotel'The Montreal Gazette, October 20, 1979
  5. Loiederman, Roberto (April 17, 2008). "Anti-Semitism charge colors liquor license fight in City of San Fernando" [Архівовано 2015-12-22 у Wayback Machine.]jewishjournal. Retrieved 13 December 2015.
  6. Ella, Sima (1 February 2013). "Goga Ashkenazi Makes Her Mark on Society"jewishbusinessnews. Retrieved 13 December 2015.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
 UCLA Humanities Commencement Ceremony Відео на YouTube // Відеоканал UCLA. — 2014. — 10 липня.

Small Luxury Hotels of the World