Сонце зійде

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сонце зійде
Жанр фентезі
Форма роман
Автор Том Голт
Мова англійська
Опубліковано 1993
Країна  Велика Британія
Видавництво Orbit Booksd

«Сонце зійде» (англ. Here Comes the Sun) — науково-фантастичний комедійний роман Тома Голта 1993 року.

Книгу опублікувало у Великій Британії видавництво Orbit Books і вона є першим комічним науково-фантастичним романом Голта.

Сюжет[ред. | ред. код]

Механічні збої починають турбувати Сонце (що по сюжету є механічним пристроєм), заважаючи водієві цієї машини завершити політ. Сонце потребує догляду, інакше інші речі, котрі залежать від нього, почнуть своє руйнування по всьому Всесвіту. Потрібні свіжі ідеї. Джейн, смертна і стажистка з управління, на прохання Диявола вирішує допомогти світові у небесній канцелярії. Весь шлях Джейн у її починаннях вона отримуватиме допомогу та настанови від усіх організацій, які керують світом: від офісу Диявола — до кабінетів окремих янголів.

Реакція[ред. | ред. код]

Реакція аудиторії на роман була неоднозначною. Так на сайті Goodreads книга має посередню оцінку в 3,63 з 5[1].

Критики більш схвально прийняли твір. Джон Клут з INTERZONE оцінив книгу як «комедію з дуже широкою посмішкою», а автор ресурсу STARBURST написав «І я, і людина, яка сиділа поруч зі мною в поїзді, голосно сміялися!»[2].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • The Locus Index to Science Fiction: 1984—1998 [Архівовано 4 листопада 2021 у Wayback Machine.] // Чарльз Браун; William G. Contento
  • *John Clute; John Grant (1997). The Encyclopedia of Fantasy. Нью-Йорк: St. Martin's Press. с. 477. ISBN 0-88184-708-9.