Некрополь Миколаєва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Версія від 13:44, 16 березня 2013, створена Amakuha (обговорення | внесок) (Amakuha перейменував сторінку з Некропіль Миколаєва на Некрополь Миколаєва: орфографічний словник)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква всіх святих

Миколаївський некропіль (старе кладовище) — кладовище, розташоване на околиці Миколаїва на березі річки Інгул. Складається з кількох частин. Найбільша частина — православне кладовище, на якому ховали також католиків та протестантів. На північ від нього розташоване старообрядницьке кладовищі, а на півдні — єврейське, караїмське та магометанське кладовища. Кладовище розташоване за адресою вулиця Степова, 35. Церква — двухпрестольна: в ім'я всіх святих і в ім'я святого апостола Іоанна Богослова.

Історія

Церкву всіх святих споруджено у 1807–1808 роках. 1858 року на кошти колишнього церковного старости купця I гільдії К. Н. Соболєва була перебудована та розширена.

1876 року обнесено чавунною огорожею стараннями купця I гільдії І. Ф. Бартенєва і за сприяння колишнього головного командира Чорноморського флоту та портів генерал-ад'ютанта Миколи Аркаса. У тому ж році на кошти Аркаса у церковній огорожі була споруджена двоповерхова каплиця для відспівування покійних.

Посилання