Сьомий перстень чаклунки (мінісеріал, 1998)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сьомий перстень чаклунки
Кольца Всевластия
Тип мінісеріал
Жанр фентезі
Тривалість серії 45 хв.
Компанія Укртелефільм
Кіностудія Пелікан
ТВ Центр
Сценарист Денис Тесленко
Режисер Борис Небієрідзе
Оператор Юрій Гальченко
Монтаж Олена Клименко
Художник Олексій Родіонов
Продюсери Сергій Жигунов
У головних ролях Ганна Самохіна
Дато Двалшвілі
Нодар Мгалоблішвілі
Композитор Євген Дога
Країна-виробник Україна Україна
Росія Росія
Мова оригіналу російська
українська (дубляж)
Перша поява 1998
Перший показ 1998 — 1999
Кількість сезонів 1
Кількість серій 4

«Сьомий перстень чаклунки» (рос. Кольца всевластия) — українсько-російський 4-серійний мінісеріал у жанрі фентезі української кіностудії «Укртелефільм» та російської кіностудії «Пелікан». Серіал є вільною адаптацією роману-трилогії Джона Рональда Толкіна «Володар перснів». Фільм включає лише загальний сюжет та образи деяких персонажів оригіналу, тоді як сюжетні ходи, імена та антураж перетерпіли значних змін.

Сюжет[ред. | ред. код]

Злий король-воїн Карбіс та його жінка-відьма Кора мріють поработити мешканців сусідніх королівств. За порадою Кора звертається до Шелоб - гігантського монстра-павучихи, котра живе у печерах під замком Карбіса. Шелоб дає Корі шматок чарівного металу та наказує створити з нього шість чарівних перснів, опустивши метал у вогняне жерло язичного ідола, котрому поклоняється армія Карбіса. Якщо людина надіне перстень та чогось побажає, її бажання буде виконане, але людина навік перетвориться на раба Карбіса та Кори. При тому, короля та його дружину буде неможливо знищити. Щоб зробити це, потрібно кинути перстень у жерло ідола, де він був викований.

Щоб створити персні, солдати Карбіса приводять з села у Смарагдовій долини коваля Остапа та його підступного помічника Босаргуна. Кора примушує Остапа зробити сім перснів та дає сьомий Босаргуну. Мерзотник за допомогою персня примушує Остапа видати за нього свою доньку Олесю, але й сам попадає під вплив магічного артефакта, став одвічним рабом Карбіса.

Карбісу вдається спокусити королей сусідніх держав силою перснів, але не всіх: Агуіл, король народу орлів-перевертнів, не піддався, та притому вирішив сховати проклятий перстень подалі від злих сил. Одночасно Остапу вдається позбавитися магічного впливу та викрасти у Босаргуна перстень. Король Карбіс розпочинає полювання за перстнями, тоді як Остап та його родина розкриває яку страшну силу несе у собі перстень для злого короля та всього світу.

Актори[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Леся Самаєва: «Андрієві сказала: «Якби ти не був моїм чоловіком, я би тебе «увела» з сім'ї». Архів оригіналу за 29 жовтня 2017. Процитовано 28 жовтня 2017.
  2. Володимир Голосняк - Фільмографія [Архівовано 29 жовтня 2017 у Wayback Machine.] - особистий сайт Володимира Голосняка

Посилання[ред. | ред. код]