Сільвані Бертон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сільвані Бертон
англ. Sylvanie Burton
Народилася 1964[1]
Salybiad, Carib Territoryd, Домініка[2]
Країна  Домініка
Національність Кариби
Діяльність політична діячка
Alma mater St. Francis Xavier Universityd (1993) і Манчестерський університет (1999)
Знання мов іспанська
Посада president of Dominicad
Партія Домінікська лейбористська партія
Конфесія католицтво

Сільвані Бертон (англ. Sylvanie Burton; нар. 1965) — політик з Домініки, яка обіймає посаду президента Домініки з 2023 року, після того, як була обрана на президентських виборах у Домінікані в 2023 році. Вона перша жінка і перший президент Домініки з числа корінних народів (калінаго).

Кар'єра[ред. | ред. код]

З 2014 року Бертон обіймала посаду постійного секретаря у різних міністерствах, у тому числі у міністерствах суспільного розвитку, навколишнього середовища, модернізації сільських районів, розвитку Калінаго та розширення прав та можливостей виборців, закордонних справ, торгівлі, молоді та соціальних служб. Бертон також раніше обіймала посаду співробітника розвитку у Міністерстві у справах Калінаго.

Бертон була висунута урядом ДЛП на чолі з Рузвельтом Скеррітом на посаду наступника президента Чарлза Саваріна. Її кандидатуру було відхилено лідером опозиції Джесмой Пол Віктор, що призвело до виборів у парламент проти кандидата опозиции.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Бертон одружена, у неї двоє дітей. Вона має ступінь магістра у сфері управління проектами і ступінь бакалавра у сфері розвитку сільських районов.


  1. Sylvanie Burton” the first female President of the Commonwealth of DominicaThe first indigenous presidentNTL Incorporated.
  2. Бёртон, Сильвани — 2023.