Тейлор Мітчелл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тейлор Мітчелл
Taylor Mitchell
Основна інформація
Повне ім'я Тейлор Жозефіна Стефані Лусіо
Дата народження 27 серпня 1990(1990-08-27)
Місце народження Торонто, Канада
Дата смерті 28 жовтня 2009(2009-10-28) (19 років)
Місце смерті Галіфакс, Канада
Причина смерті coyote attackd
Роки активності 2006–2009
Громадянство Канада
Професія автор-виконавець
Освіта Etobicoke School of the Artsd
Інструменти гітара
Жанр народна музика
Лейбл Back Road Tavern Productions
TaylorMitchell.ca

Тейлор Мітчелл (англ. Taylor Mitchell, 28 серпня 1990, Торонто, Онтаріо, Канада — 28 жовтня 2009, Галіфакс, Нова Шотландія, Канада) — канадська народна співачка, авторка пісень та музикантка з Торонто.

Життєпис[ред. | ред. код]

Тейлор Мітчелл народилася і виросла в Торонто, Онтаріо, Канада. Закінчила школу мистецтв[en] за спеціальністю музичний театр у Етобіко — західній частині міста Торонто.

У березні 2009 року вийшов її дебютний альбом «На ваш розгляд» (For Your Consideration), який отримав обнадійливі відгуки і ротацію[1].

У червні 2009 року запрошена виступити на фольклорному фестивалі[en] у Вінніпезі.[2] Мітчелл була номінована на Нагороду канадської народної музики як молода виконавиця року.[3]

23 жовтня 2009 року вона розпочала концертне турне в Морських провінціях, яке передбачало виступи в Нью-Брансвіку, Новій Шотландії та на острові Принца Едварда. Увечері своєї загибелі вона повинна була виступати в Сіднеї, Нова Шотландія.

За кілька днів Тейлор Мітчелл прогулювалася в Національному парку «Верховини Кейп-Бретон», коли на неї напали два койоти. Звірі завдали їй глибоких ран на ногах і голові. Лікарі намагалися врятувати її життя переливанням крові, але їм не вдалося компенсувати втрати крові, і Мітчелл померла 28 жовтня 2009 року у віці 19 років.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]