Тести з високими ставками

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тест на водія — тест з високими ставками: Без проходження цього тесту, випробуваний не отримає водійське посвідчення.

Тест з високими ставками — це тест з вагомими наслідками для випробуваного[1]. Успішне проходження тесту має важливі переваги, такі, як диплом вузу, стипендію, або ліцензію на професійну діяльність. Невдача ставить у невигідне становище, наприклад, претендент буде змушений відвідувати додаткові заняття, поки тест не буде складений, або не дозволяється водити машину, або можна отримати роботу. Використання тестів з високими ставками є спірною темою в сфері державної освіти, особливо в США і Великій Британії, де вони стали особливо популярними в останні роки, і використовується не тільки для оцінки учнів, але і для підвищення відповідальність учителя.[2]

Визначення[ред. | ред. код]

У загальному використанні, високими ставками тестування[3] - будь-який тест, який має серйозні наслідки або є основою важливе рішення.[4][5][6] Під більш точне визначення, високими ставками тест тест:

  • це один, визначеними оцінкою,
  • є чітке розмежування між тими, хто проходить і ті, хто зазнають невдачі, і
  • має прямі наслідки для прохідний або непрохідною (що "на кону").[7]

Тестування з високими ставками не є синонімом випробування високим тиском. Американський старшокласник може відчувати тиск, щоб добре виступити на Сб-яСб-я в коледжі іспит на профпридатність. Однак, результати іспитів не безпосередньо визначають вступу в будь-який коледж або університет, і немає чіткого розмежування між тими, хто проходить і ті, хто не, так що формально не вважається тест з високими ставками.[8][9] з іншого боку, тому що сидів-мені бали не дали значну вагу в процес вступу в деякі школи, багато людей вважають, що це має наслідки для себе добре чи погано, і тому тест з високими ставками по простіше, загального визначення.[10][11]

Ставки[ред. | ред. код]

Високі ставки не є характеристикою самого тесту, а наслідків поставити на результат. Наприклад, неважливо, який тест використовується—написано множинного вибору, усний іспит, тест продуктивності—медичне ліцензування випробування повинні бути передані в медичну практику. Сприйняття ставки можуть розрізнятися. Наприклад, студенти, хто хоче пропустити вступний курс часто дають іспити, щоб побачити, чи були вони вже засвоїли матеріал і може бути переданий на наступний рівень. Здача іспиту може знизити вартість навчання і час, проведений в університеті. Студент, який хотів би мати ці переваги може вважати, що випробування високими ставками іспит. Інший студент, хто не має ніякого значення на результат, так довго, як він поміщений в клас, що відповідає його рівню кваліфікації, можуть розглядати один і той же іспит повинен бути з низькими ставками тест.[7]

Приклади[ред. | ред. код]

Приклади високих ставках тести і їх "ставки" включає:

  • Тести водійських прав і юридичних здатність до водіння
  • Театр кастинги та участь у виконанні
  • Коледж вступних іспитів у деяких країнах, наприклад в Японії Загальні перший етап іспиту та отримання високоякісної університет
  • Багато співбесіди або тести на наркотики і роботу
  • Шкільні іспити виходу і дипломів середньої школи
  • Жодна дитина не вийшов за тести і фінансування шкіл та рейтинги
  • Кандидат усних іспитів та отриманням докторської
  • Професійні ліцензійні та сертифікаційні іспити (такі як бар іспити, ФАУ письмових тестів та медичних оглядів) і ліцензія або сертифікація вишукуються
  • В тесті на знання англійської як іноземної мови (TOEFL) і визнання як спікера англійською мовою (в разі, якщо мінімальна кількість балів потрібно, але тільки якщо він використовується тільки для інформації [зазвичай робота і школярам з-за кордону контекстів])

Зацікавлених сторін[ред. | ред. код]

Високі ставки системи можуть бути спрямовані на благо інших людей, ніж з тестами. Для професійної сертифікації та ліцензування експертиз, метою випробувань є захист населення від некомпетентних практикуючих фахівців. Індивідуальні ставки для студента-медика і медичній школі , сподіваюся, збалансований проти соціальної ставки будуть мати можливість некомпетентного лікаря, щоб практикувати медицину.[12] Тест може бути "високі ставки", засновані на наслідки для інших, поза особистості тестованого.[6] наприклад, студента-медика, який провалює іспит на отримання ліцензії не зможе практикувати свою професію. Однак, якщо достатня кількість студентів в тій же школі провалити іспит, то школа репутація та акредитація може бути в небезпеці. Точно так само, випробування в США жодного відстаючого дитини закон має прямі негативні наслідки для відстаючих студентів,[13] , але потенційно серйозними наслідками для їх шкіл, включаючи втрату акредитації, фінансування, вчитель заплатить, вчитель трудового або зміни до шкільного управління.[14] ставки, отже, високий для школи, але низька для окремих тестованих.

Оцінки, використовувані в тестування з високими ставками[ред. | ред. код]

Будь-яка форма оцінки може бути використаний як тест з високими ставками. Багато разів, недорогий множинного вибору тесту обрана для зручності. Високі ставки оцінка може також включати в себе відповіді на відкриті питання або практичні секції. Наприклад, типовий високими ставками іспит на отримання ліцензії медична сестра визначає, чи медсестра може вставити крапельниці, спостерігаючи за медсестрою, насправді виконати цю задачу. Ці оцінки називаються достовірних оцінок або випробувань.[7] По-великому тести можуть бути стандартизовані тести (у яких всі випробовувані взяти той же тест досить рівних умовах), з розрахунком на те, що стандартизація забезпечує всі випробовувані справедливих і рівних можливостей для проходження.[7] деякі високі ставки тести не стандартизовані, таких як театр на прослуховування. По-великому тести можуть бути стандартизовані тести (у яких всі випробовувані взяти той же тест досить рівних умовах), з розрахунком на те, що стандартизація забезпечує всі випробовувані справедливих і рівних можливостей для проходження. деякі високі ставки тести не стандартизовані, таких як театр на прослуховування. Як з іншими тестами, по-великому тести можуть бути критерієм-посилання або норма-посилання.[7] наприклад, письмове водійські права іспит, як правило, є критерій-посилання, з необмеженою кількістю потенційних водіїв у стані пройти, якщо вони правильно відповісти на певний відсоток питань. З іншого боку, есе порції будь - бар іспитах часто норма-посилання, з гіршим есе не вдалося, і найкращі реферати пройдений, без оглядки на загальну якість роботи. На "чітку межу" між передачею і провал на іспиті може бути досягнуто за рахунок використання прохідного бала: наприклад, кандидати правильно відповівши на 75% або більше питань пройти тест; тест правильні відповіді на 74% або менше не вийде, чи не "пиляти". В масштабне тестування з високими ставками, строгі і дорогі нормотворчої дослідження можуть бути використані для визначення ідеального прохідний бал або зберегти результати тестування узгоджуються між групами проходження тесту у різний час.

Критика[ред. | ред. код]

Високі ставки-тести, незважаючи на їх широке використання для визначення академічних та неакадемічних знань, піддаються критиці з різних причин. Приклад проблеми включають наступне:

  • Тест неправильно виміряти знань або навичок індивідуума. Наприклад, тест може є загальний тест читання навичок, але насправді це може визначити, чи є обстежуваний читати конкретну книгу.
  • Тест не може виміряти те, що критик хоче виміряти. Наприклад, тест може точно визначити, в який студент-юрист набув фундаментальні знання правової системи, але критик, можливо, захочете, щоб студенти були перевірені на юридичній етиці, а не юридичних знань.
  • Тестування з високими ставками може підштовхнути вчителів опустити матеріал, який не перевіряється. "Навчання для тестування" може призвести до вузької шкільної програми і більш низької кваліфікації. Наприклад, якщо іспит з водіння не відчуває паралельних навички паркування, інструктори з водіння можуть перестати викладати навички водіння учня, на користь зосередження уваги вказівка на матеріал, який буде випробуваний, наприклад, визначити, який автомобіль має право проїзду на перехресті. У результаті виходить, що учень зможе пройти тест, але може бути не безпечно припаркувати автомобіль в певних місцях. У відповідності з законом Кемпбелл, тим вище ставки (для претендента або по школі), тим більш імовірно, це повинно статися.
  • Тестування викликає стрес для деяких студентів. Критики припускають, що, оскільки деякі люди погано працюють під тиском, пов'язані з тестами, будь-який тест, ймовірно, буде менш репрезентативною їх фактичний рівень досягнення, чому не випробувати альтернативу.[15] це називається тест на тривожність або тривожність.
  • Високими ставками тести часто дається як один довгий іспит. Деякі критики воліють безперервної оцінки, а не один великий тест. Наприклад, американська психологічна Асоціація (АПА) виступає проти використання одноразових школу покинути експертизи як одного фактором чи учень повинен випускник, кажучи, що "будь-яке рішення про студентське додаткової освіти, таких як зберігання, відстеження, або випускний, не повинен ґрунтуватися на результатах одного тесту, але повинен включати і інші актуальні та дійсні дані."[16] після ставки, пов'язані з наслідками, а не спосіб, однак, короткі тести також можуть бути високі ставки.
  • Тестування з високими ставками створює більше стимулів для накрутки.[17] тому що списування іспита може бути простіше, ніж вивчення необхідного матеріалу або заробити кредит через відвідуваність, старанність, чи багато менше тестів, більше випробовуваних, які фактично не мають необхідних знань або навичок, але які є ефективними читеров, може пройти. Крім того, деякі люди, які могли б пройти тест, але не досить впевнені в собі, може вирішити додатково закріпити підсумки шляхом обману, зловлять і часто стикаються навіть гірші наслідки, ніж просто відмова. Крім того, якщо результати випробувань використовуються для визначення заробітної плати вчителів або продовження трудової діяльності чи оцінки в школі, то шкільний персонал може обманним шляхом змінювати студента контрольні роботи, щоб штучно завищити результативність студента.[17]
  • Іноді високі ставки тестів прив'язані до спірних нагород. Наприклад, деякі люди можуть хотіти диплом середньої школи для подання справжніх придбанних конкретних навичок або знань, тому користовуватися високими ставками оцінці позбавляти диплома для тих, хто не може виконувати необхідні навички.[18] іншим може знадобитися диплом про закінчення середньої школи, що представляють у першу чергу сертифікатів, так що студент, який сумлінно вчився в школі, але не може читати або писати, як і раніше будуть отримувати соціальні виплати на випускний. Таке застосування тестів — позбавляти диплома про закінчення середньої школи, і тим самим доступ до більшості робочих місць та вищої освіти на все життя — спірно, навіть якщо сам тест точно визначає студентів, які не мають необхідних навичок. Критика, як правило, формулюється як надмірна залежність від одного виміру[19] або з точки зору соціальної справедливості, якщо відсутність майстерності не зовсім екзаменованої вини, як у випадку студента, який не може читати з-за некваліфікованих вчителів, чи літня людина з прогресуючим слабоумством, які не можуть здати іспит по водінню з-за втрати когнітивної функції.[20]
  • Тести можуть штрафувати учасників тестування, які не мають необхідних навичок з їх вини. Відсутність досвіду не може бути виною екзаменованих, але з високими ставками тест захід лише майстерність, класність, незалежно від того, кандидати мали рівні можливості в освоєнні матеріалу.[20][21][22] крім того, заможні студенти можуть використовувати приватних репетиторів або програми підготовки до іспитів, щоб поліпшити свої результати. Деякі заможні батьки платять тисячі доларів, щоб підготувати своїх дітей до тестів.[23] критики бачать в цьому несправедливість до студентів, які не можуть дозволити собі додаткових освітніх послуг.[24]
  • Тести з високими ставками показують, що деякі на випробовувані не знають необхідного матеріалу, або не володіють необхідними навичками. При відсутності цього у людей може бути багато громадських благ, наслідки повторної відмови може бути дуже високою для окремих. Наприклад, людина, яка не практичний іспит по водінню не зможете керувати автомобілем на законних підставах, що означає, що вони не можуть їздити на роботу і може втратити свою роботу, якщо альтернативні варіанти транспортування відсутні. Людина може страждати від збентеження, коли його знайомі, дізнавшись, що його відсутність досвіду призводить до втрати водійського посвідчення. В контексті середньої школи, а також підсумковий іспит, неефективні шкільних округів офіційно проти кваліфікаційного тестування після низьких результатів тесту, який точно і публічно викрив округ невдач, виявився політично ніяково,[25] і піддав критиці високі ставки на тести для виявлення студентів, які не мають необхідних знань.[26] як тестування з високими ставками переміститься в 21 столітті, багато іспитів проводяться з використанням онлайн-інструментів. Це ставить студентів з низьким доходом в невигідному становищі, так як менше 65% мають комп'ютери в своїх домівках. Низьким рівнем шкільного доходу - коли округи не мають фінансування для забезпечення студентів з інструментами і підготовки до виконання завдань, необхідних для теста. Тести подані в середині року, щоб забезпечити відсутність технічного обслуговування в школі[26].
  • Тестування на високі ставки починається занадто рано для дітей. Тести часто починаються у третьому класі, а іноді навіть раніше. Тестування з високими ставками роблять дітей відповідальними за знання чи не знання інформації, щоб бути підвищеним, і якщо вони не знають інформацію, їх карають,находячись у літній школі.[27]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Lexicon of Learning. Association for Supervision and Curriculum Development. Архів оригіналу за 17 жовтня 2018. Процитовано 29 липня 2017.
  2. Rosemary Sutton & Kelvin Seifert (2009) Educational Psychology, 2nd Edition: «Chapter 1: The Changing Teaching Profession and You.» pp 14 [1]
  3. National Council on Measurement in Education http://www.ncme.org/ncme/NCME/Resource_Center/Glossary/NCME/Resource_Center/Glossary1.aspx?hkey=4bb87415-44dc-4088-9ed9-e8515326a061#anchorH [Архівовано 22 липня 2017 у Wayback Machine.]
  4. "Lexicon of Learning". Association for Supervision and Curriculum Development.
  5. "High-Stakes Testing: Educational Barometer for Success,or False Prognosticator for Failure".
  6. а б Torin D. Togut. "EDEX 790 Glossary of Education Terms". Retrieved July 23, 2009.
  7. а б в г д "The nature of assessment: A guide to standardized testing — Center for Public Education". Retrieved July 23, 2009.
  8. Pfeiffer, Steven I (Winter 2009). "The Debate about Using the SAT in College Admissions". Duke University Talent Identification Program. "Gaston Caperton, president of the College Board, which publishes the SAT, counters that the SAT I is “not a high-stakes test” but is a useful admissions tool when considered along with other evidence of a student’s potential for college success."
  9. "Phelps' critique of Cannell paper: Misunderstandings". Independent Education Review. ISSN 1557-2870. "The ACT and SAT are not the highest stakes tests. Indeed, they may more accurately be categorized as medium stakes tests. One can do poorly on either test, and one will still get into college somewhere. By contrast, a couple dozen states, and most other countries, require passage of a test in order to graduate. That's high stakes."
  10. Mari Pearlman (April 4, 2001). "High-stakes Testing: Perils & Opportunities". Archived from the original on 2009-09-25. Retrieved July 23, 2009.
  11. Eddy Ramírez (30 April 2008). "Admissions Officials Shrug at SAT Writing Test". Retrieved 24 July 2009.
  12. Mehrens, W.A. (1995). Legal and Professional Bases for Licensure Testing.' In Impara, J.C. (Ed.) Licensure testing: Purposes, procedures, and practices, pp. 33-58. Lincoln, NE: Buros Institute.
  13. "NCLB has nothing to do with the high-stakes nature of the test for students"
  14. Greene, Jay P., Marcus A. Winters, Greg Forster (February 2003). "Testing High Stakes Tests: Can We Believe the Results of Accountability Tests?". Civic Report. Manhattan Institute for Policy Research.
  15. Zuriff GE (1997). "Accommodations for test anxiety under ADA?". J. Am. Acad. Psychiatry Law. 25 (2): 197–206. PMID 9213292.
  16. "Appropriate Use of High-Stakes Testing in Our Nation's Schools". American Psychological Association. Retrieved 2008-01-09.v
  17. а б Jacob, Brian A. and Steven D. Levitt (Winter 2004). "To Catch a Cheat" (PDF). Education Next.
  18. "Figure 1-10: Employee/faculty support for high stakes testing: 2000". Retrieved 2008-02-06.
  19. Lewis, Anne (April 2000). "High-stakes testing: Trends and issues" (PDF). Mid-Continent Research for Education and Learning.
  20. а б Togut, Torin D. "High-Stakes Testing: Educational Barometer for Success, or False Prognosticator for Failure".
  21. Myers, David (2001). Psychology. New York: Worth Publishers. p. 464. ISBN 1-57259-791-7. "Why blame the tests for exposing unequal experiences and opportunities?"
  22. Dang, Nick (18 March 2003). "Reform education, not exit exams". Daily Bruin. "One common complaint from failed test-takers is that they weren’t taught the tested material in school. Here, inadequate schooling, not the test, is at fault. Blaming the test for one’s failure is like blaming the service station for a failed smog check; it ignores the underlying problems within the 'schooling vehicle.'"
  23. "Tackling the SAT? Test-prep help abounds". Christian Science Monitor. 90 (175). Associated Press. August 4, 1998. pp. B3. ISSN 0882-7729. Retrieved 2007-07-09. "Some parents spend thousands of dollars for private sessions..."
  24. Johnson, Dale, Bonnie Johnson, Stephen J. Farenga, & Daniel Ness. (2008). Stop High-Stakes Testing: An Appeal to America's Conscience. Lanham, MD: Rowman & Littlefield.
  25. Weinkopf, Chris (2002). "Blame the test: LAUSD denies responsibility for low scores". Daily News. "The blame belongs to 'high-stakes tests' like the Stanford 9 and California's High School Exit Exam. Reliance on such tests, the board grumbles, 'unfairly penalizes students that have not been provided with the academic tools to perform to their highest potential on these tests'."
  26. а б "Blaming The Test". Investor's Business Daily. 11 May 2006. "A judge in California is set to strike down that state's high school exit exam. Why? Because it's working. It's telling students they need to learn more. We call that useful information. To the plaintiffs who are suing to stop the use of the test as a graduation requirement, it's something else: Evidence of unequal treatment....the exit exam was deemed unfair because too many students who failed the test had too few credentialed teachers. Well, maybe they did, but granting them a diploma when they lack the required knowledge only compounds the injustice by leaving them with a worthless piece of paper."
  27. Kozol, Jonathan (2005). The Shame of the Nation. New York: Crown Publishers. p. 53. ISBN 978-1-4000-5245-5.