У Ін Хі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
У Ін Хі
우인희
Народилася 1940(1940)
Кесон (місто), Корейське генерал-губернаторство, Японська Імперія
Померла 1981
Kang Kon Military Academyd, КНДР
Країна  КНДР
Діяльність акторка
Відома завдяки Коханка Кім Чен Іра
IMDb ID 10054962

У Ін Хі (кор.: 우인희, 禹仁姫; бл. 1940—1981) — північнокорейська акторка та коханка Кім Чен Іра.

Ставши зіркою в 1960-х і 1970-х роках, У, відома своєю красою, знялася в десятках фільмів[1]. Вона вийшла заміж за Ю Хосуна, відомого кінорежисера, але мала зв'язки поза шлюбом. Наприкінці 1970-х вона стала таємною коханкою Кім Чен Іра. Після того, як У розпочала роман з іншим чоловіком, Кім публічно стратив її на очах у 6 000 людей.

Раннє Життя

[ред. | ред. код]

У Ін Хі народилася в Кесоні. Хоча точна дата її народження залишається невідомою, вважається, що це кінець 1930-х або початок 1940-х років. Вона працювала під час Корейської війни. Вже будучи танцівницею, пізніше її забрали до Пхеньяну, щоб вона стала актрисою. Її називали найкрасивішою жінкою Північної Кореї.

Кар'єра

[ред. | ред. код]

Вже через рік перебування в Пхеньяні У Ін Хі отримала головну роль у фільмі «Казка про Чхунх'ян», що миттєво зробило її зіркою. Згодом вона зіграла в десятках успішних фільмів. Наприклад, у фільмі «Дівчина з Діамантової гори» У зіграла роль жінки, що охоплює все її життя — від юності до глибокої старості. Ін Хі отримала десятки нагород і престижний титул ко [조선민주주의인민공화국의인민배우]. Її подвиги привернули особистий інтерес і увагу Кім Чен Іра. Як жест довіри, їй було надано надзвичайний дозвіл на виїзд за кордон до Чехословаччини і навчання акторській майстерності. Кар'єра У Ін Хі процвітала протягом 1960-х і 1970-х років[2].

Особисте Життя

[ред. | ред. код]

Шлюб з Ю Хосуном

[ред. | ред. код]

Після повернення з Чехословаччини У Ін Хі вийшла заміж за Ю Хосуна, найталановитішого режисера країни. У подружжя народилося троє синів. Однак у 1970-х роках Ін Хі почала заводити романи з різними чоловіками, що зруйнувало її репутацію. Її перші позашлюбні стосунки були з членом знімальної групи. Інші також були людьми, пов'язаними з кіноіндустрією. Наприкінці 1970-х чутки поширилися настільки, що її колеги виступили проти неї безпосередньо. Вони звинуватили її в подружній зраді під час сесії взаємної критики, але У відреагувала з викликом, зазначивши, що її обвинувачі насправді були чоловіками, які почали з нею стосунки і, таким чином, самі були перелюбниками. Її кар'єра була зруйнована, коли її позбавили звання народної актриси і замість акторства змусили цілий рік доглядати за котлом кіностудії — небезпечна робота з 12-годинними змінами. У 1979 році їй несподівано дозволили повернутися до акторської діяльності, і вона навіть отримала кілька головних ролей.

Роман з Кім Чен Іром

[ред. | ред. код]

Коли саме почався роман У Ін Хі та Кім Чен Іра. Достеменно невідомо, та коли вони почали залицятися, окрім того, що це сталося десь наприкінці 1970-х років. У той час знімали фільм[3] «Непокорені герої», в якому знімався її чоловік Ю Хосун. Цілком можливо, що Кім і У зустрічалися протягом багатьох років до того, як У впав у гріх, або що її розорення дозволило Кім почати стосунки в обмін на те, що вона повернеться до акторської діяльності. Кім приставила колегу-актора, який переслідував її всюди і звітував про її діяльність. Їхні стосунки були надсекретними і приховувалися від усіх, включно з чоловіком У Ю Хосуном.

Після Кіма, У закохалася в молодого корейця Зайнічі, який приїхав до Північної Кореї, щоб працювати на радіостанції. Ін Хі зустрілася з ним, і він подолав її початкове небажання. Пара не могла зустрічатися на людях, тому вони зустрічалися, годинами роз'їжджаючи в чоловічому «Мерседесі». Взимку 1980 року, після такої прогулянки, їх знайшли в машині з отруєнням чадним газом, спричиненим невимкненим двигуном і зачиненими вікнами, щоб не потрапляв холод. Чоловік помер, а У довелося провести два тижні в лікарні, одужуючи. Під час допиту у справі про смерть вона згадала Кім Чен Іра.

Страта

[ред. | ред. код]

Кім Чен Ір наказав стратити У за розповідь про їхні таємні стосунки. У 1981[4] році У Ін Хі сказали, що вона вільна, але замість цього її відвезли на полігон Військової академії Кан Кон на північ від Пхеньяну[5]. Її прив'язали до стовпа і розстріляли на очах у 6 000 людей[6]. Дванадцять нападників зробили по 10 пострілів з АК-47, понівечивши її тіло до невпізнання. Чоловік У, Ю Хосун, був змушений спостерігати за стратою. Кім анулював шлюб У та Ю і змусив останнього дописати «Непрославлених героїв».

Ім'я та образ У були викреслені з журналів та каталогів фільмів. Її вирізали з фільмів, в яких вона знімалася, що зробило їхні сюжети незрозумілими. Хоча 6 000 свідків її страти попросили не говорити про те, що вони бачили, цей інцидент широко відомий у Північній Кореї. Південнокорейська телевізійна драма «Доки не зацвіте азалія» розповідає про її життя. Серіал був заборонений у Північній Кореї, але, тим не менш, поширювався в країні, і люди були покарані за його перегляд[7].

Фільмографія

[ред. | ред. код]

Див. також

[ред. | ред. код]

Виноски

[ред. | ред. код]
  1. South Korean scholar Lee Hyangjin does not mention the film and traces the earliest North Korean film of the traditional folk tale in 1980, but the film could well be a lost film that is only available for domestic viewing[8]. This was the first major appearance in Woo's career that peaked in the 1960s and 1970s[6][9].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. 洋治, 五味 (15 жовтня 2020). 悲運の女優 禹仁姫(ウ・インヒ)の顔写真 日本で相次いで見つかる. 北朝鮮ニュース | KWT (яп.). Процитовано 6 листопада 2023.
  2. NK, Daily (21 липня 2005). Kim Jong Il’s Love Affairs Cause Many Scapegoats | Daily NK English (англ.). Процитовано 6 листопада 2023.
  3. Center, NorthKorean Writers in Exile PEN (20 червня 2017). Now We Can Speak: Violation of Freedom of Expression in North Korea: A Collection of Personal Accounts (англ.). neodig.
  4. White Paper on Human Rights in North Korea (англ.). Research Institute for National Unification. 1997. ISBN 978-89-87509-01-3.
  5. N.Korea's Grisly Execution Site. english.chosun.com (англ.). Процитовано 6 листопада 2023.
  6. а б в г д е Fischer, 2015, с. 203.
  7. North Korean Authorities Punish Students for Watching South Korean TV Drama. Radio Free Asia (англ.). Процитовано 6 листопада 2023.
  8. Lee Hyangjin (2000). Contemporary Korean Cinema: Culture, Identity and Politics. Manchester: Manchester University Press. с. 67. ISBN 978-0-7190-6008-3.
  9. Kim Jong Il's Love Affairs Cause Many Scapegoats. Daily NK. 21 липня 2005. Процитовано 18 листопада 2017.

Цитовані роботи

[ред. | ред. код]

Для подальшого читання

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]