Храми Чистякового

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

В Чистяковому невелика кількість храмів, більшість - це православні храми Московського патріархату. Багато з них побудована вже в роки незалежності України.

Християнство[ред. | ред. код]

Католицизм[ред. | ред. код]

Назва Роки спорудження Розташування Фото Короткі відомості
Каплиця Св. Терези ХХ ст. вул. Псковська Належить до Харківсько-Запорізької дієцезії Римської Католицької церкви

Православ'я[ред. | ред. код]

Назва Роки спорудження Розташування Фото Короткі відомості
Перший Храм Святителів Московських Побудований в 1868 році, зруйнований чекістами у 1937 р. На території сучасного Міського скверу Чистякового. Належав до конфесії Російської Православної церкви. Перший храм, що з'явився на території сел. Олексієве-Леонове. Храм був дерев'яний з кам'яною оградою. При храмі існувало дві школи: церковно-приходська і земська. Зруйнований чекістами в 1937 році.
Храм святителів Московських (сучасний) З 1943 по 1964 рік, 1998 - 2010 розміщується в будівлі Скобяної лавки. У 2011 році будується новий храм навколо старого. вул. Енгельса Належить до конфесії Московського Патріархату. Після зруйнування Першого Храму в 1937 році колишній староста церкви В. Халімов передав під храм приміщення свого Скобяного магазину, і вже в 1943 році там пройшло переше богослужіння. Храм не діяв з 1964 по 1998 рік, відповідно до Постанови Ради у справах Російської православної церкви при Радміні СРСР.
Свято-Михайлівський храм Побудований в 1906 році. вул. Вокзальна Фото 2000 року Належить до конфесії Московського Патріархату. Після будівництва в 1906 році храм являв собою маленьку дерев'яну будівлю. Тільки в 1978 р. настоятелем храму І. Самолевичем була розпочата реконструкція будівлі, таким чином було побудовано новій храм навколо старого, а старий дерев'яний - розібраний. Храм Святого Архистратига Михаїла є єдиною культовою спорудою, що постійно діяла на території міста Чистякового, навіть в роки гоніння церкви в СРСР.
Іллінська церква Побудована в 2005 році. вул. Космонавтів Належить до конфесії Московського Патріархату. Її будівництво розпочалося у 1995 році, однак через матеріальні труднощі прождовжилось аж до 2005 року.
Храмовий комплекс Державної ікони Божої Матері Побудований в 1994 році вул. Енгельса (неподалік мікрорайону № 2) Належить до конфесії Московського Патріархату. Будівництво храму продовжується, голова громади церкви обіцяє, що це буде найбільший храм в Чистяковому.
Пелагіївська церква 1999 вул. Ватутіна (сел. Пелагіївка) Фото відсутнє Належить до конфесії Московського Патріархату. Зведена 1999 року.
Храм Іова Почаївського 1997, реконструкція з 2002 до 2004 р.р. сел. Розсипне Фото відсутнє Належить до конфесії Московського Патріархату. З 1999 року настоятель храму опікує засуджених виправної колонії № 28, на території колонії засудженими зведена дзвіниця і обладнена молитовна кімната Св. великомучениці Анастасії Узорешительниці.
Каплиця Георгія Переможця 2006 Центральний парк (вул. Піонерська) Належить до конфесії Московського Патріархату.

Протестантизм[ред. | ред. код]

Назва Роки спорудження Розташування Фото Короткі відомості
Протестантська церква України 1990-ті вул. Поповича (район міського цвитаря) немає інформації
Молитовний будинок 2003 вул. Ленінградська, 50 немає інформації
Будинок Молитви 1970-і вул. Леніна, 190 немає інформації

Свідки Єгови[ред. | ред. код]

Назва Роки спорудження Розташування Фото Короткі відомості
Зал Царства свідків Єгова 2006 вул. Вольська немає інформації

Іслам[ред. | ред. код]

Назва Роки спорудження Розташування Фото Короткі відомості
Мечеть громади «Юлдуз» (Зірка) 2000 рік. вул. Херсонська, 54 Належить мусульманській громаді "Юлдуз" (Зірка). Переобладнана з житлового будинку за допомогою мусульманських громадських організацій та мусульманської громади Чистякового.

Посилання[ред. | ред. код]