Цей незручний момент (фільм, 1977)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цей незручний момент
Un moment d'égarement
Жанр комедія
Режисер Клод Беррі
Продюсер П'єр Грюнштейн
Сценарист Клод Беррі
У головних
ролях
Жан-П'єр Мар'єль
Віктор Лану
Оператор Андре Нео
Композитор Мішель Стеліо
Художник Мік Шеміналь
Кінокомпанія Renn Productions
Société Française de Production (SFP)
Тривалість 81 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Рік 1977
Дата виходу Франція Франція: 21 грудня 1977
IMDb ID 0076849
Рейтинг IMDb: 6.4/10 stars

«Цей незручний момент» (оригінальна назва: Мить безумства, фр. Un moment d'égarement) — французька кінокомедія, поставлена у 1977 році режисером Клодом Беррі з Жаном-П'єром Мар'єлем та Вікто́ром Лану у головних ролях.

Сюжет[ред. | ред. код]

П'єр (Жан-П'єр Мар'єль) і Жак (Віктор Лану), сорокарічні друзі з дитинства, вирішують провести свої відпустки на Лазуровому березі у Сен-Тропе, взявши з собою своїх неповнолітніх доньок Франсуазу (Аньєс Сораль) та Мартін (Крістін Дежу). П'єр розлучений, а дружина Жака воліла залишитися у Парижі. Спочатку відпочинок проходить дуже добре за винятком, хіба що, нічних витівок дівчат, яка бентежать душевний спокій батьків. Доки вони проводять час зі своїми однолітками у нічних клубах, П'єр з Жаком ведуть розмови про жінок та про те, як важко виконувати свою роль сучасних батьків, адже молоді жінки все ще діти, та вже приваблюють чоловіків.

Якось вночі на пляжі Франсуаза спокушає П'єра, а потім заявляє про своє кохання до нього. Чоловік відчайдушно намагається відвернути її любов, але йому це не вдається. Перебуваючи на пляжі постійно топлес, Франсуаза продовжує дражнити П'єра. Тим часом, Жак повідомляє П'єру, що його донька розповіла йому, що спала з дорослим чоловіком, але відмовилася назвати ім'я цієї людини. Він вважає, що це не нормально, коли чоловік спить з дівчиною, якій він годиться бути батьком, і коли він дізнається, хто той чоловік, він буде його бити. Для цього Жак заручається підтримкою П'єра у пошуках винуватця. Перед П'єром постає дилема, як вийти з цієї складної ситуації: продовжувати йому, чи припинити роман з донькою свого найкращого друга? Якось викрутитися із ситуації, чи зізнатися, що саме він і є тим негідником якого шукає Жак? І поки Жак займається пошуками, П'єр намагається заплутати сліди. Але ситуація стає все більше неконтрольованою.

У ролях[ред. | ред. код]

Жан-П'єр Мар'єль ···· П'єр
Віктор Лану ···· Жак
Крістін Дежу ···· Мартін
Аньєс Сораль ···· Франсуаза
Мартін Сарсі ····
Роберт Бар ····
Тесса Буше ····
Марк Расін ····
Жак Ле Бретон ····

Рімейки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]