Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Божиків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Божиків)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Божиків
Конфесія УГКЦ
Будівництво 2012

CMNS: Церква Успіння Пресвятої Богородиці у Вікісховищі

Церква Успіння Пресвятої Богородиці в Божикові — парафія і храм греко-католицької громади Бережанського деканату Бучацької єпархії Української греко-католицької церкви в селі Божиків Тернопільського району Тернопільської области.

Історія церкви[ред. | ред. код]

Митрополит Василій Семенюк 11 листопада 2012 року відвідав парафію хутора Лози (Бережанський район) та здійснив освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці. На архиєрейській Божественній Літургії архиєпископу співслужили Бережанський декан о. Михайло Бугай, Підгаєцький декан (Бучацька єпархія) о. Василь Майка та близько 10 священників. На молитву прибула велика кількість вірних з с. Квіткове, с. Божиків та с. Слов'ятин. Після Літургії високопреосвященний Василій освятив воду та привітав усіх із завершенням будівництва та освяченням храму.

«Свого храму на хуторі ніколи не було, — каже о. Іван Соколовський, настоятель церкви, — тому люди ходили в навколишні села, аби взяти участь у Службі Божій, та запрошували священників для здійснення духовних потреб».

Храм збудований за кошти вірних, які ходили і збирали пожертви в різних селах архиєпархії, та при допомозі митрополита Василія. На парафії діє Вівтарна дружина (з 2012).

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Іван Соколовський (з ?).

Джерела[ред. | ред. код]