Церква святого преподобного Іова Почаївського (Тернопіль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква святого преподобного Іова Почаївського (Тернопіль)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Тернопіль
Конфесія Православна церква України
Єпархія Тернопільська єпархія
Будівництво 2002

Церква святого преподобного Іова Почаївського — парафія і храм Благочиння міста Тернополя Тернопільської єпархії Православної церкви України в місті Тернополі.

Історія церкви[ред. | ред. код]

У 1991 році важко захворіла дружина священника Олександра Качмаря. Лікарі були безсилі, чоловік з дружиною вирішили поїхати до мощей святого преподобного Іова Почаївського. Після кількох візитів дружина одужала. На знак подяки вирішили збудувати своїми силами храм на вул. Патріарха Любомира Гузара. Освячення каменя здійснив священник Олександр Качмар та настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього в Тернополі Дмитро Лисак.

У грудні 2002 року митрополит Тернопільський і Бучацький Василій освятив ново-збудовану церкву на честь святого преподобного Іова Почаївського.

У 2009 році на Різдво Христове на розп'ятті Ісуса Христа з'явилося миро, а на Хрещення Господнє замироточила ікона Іова Почаївського. З того часу багато людей, які відвідали храм та молилися до святого преподобного Іова Почаївського, зцілилися.

У 2010 році інша ікона Іова Почаївського самовідновилася. На базі храму діє Духовно-просвітницький центр імені Івана Мазепи. За кошти депутата міськради М. Ратушняка здійснили ремонт церкви.

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Олександр Качмар (з 2002).

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]