Цукренко Олег Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Цукренко Альберт)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Альберт Цукренко
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Олег Вікторович Цукренко
Дата народження 16 серпня 1976(1976-08-16) (47 років)
Роки активності 1996  — наш час
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Професія журналіст, лікар, музикант, композитор, автор пісень,
Інструменти вокал, клавіші
Колективи Хамерман Знищує Віруси
Сторінка в Інстаграм

Олег Вікторович Цукренко (більш відомий як Альберт Цукренко) (нар. 16 серпня 1976(19760816), Суми)  — український музикант, журналіст. Учасник гурту «Хамерман Знищує Віруси».

Життєпис[ред. | ред. код]

Навчання[ред. | ред. код]

Закінчував сумську школу № 12 (тепер гімназія № 1). Закінчив медичний факультет СУМДУ. Володіє англійською та російською мовами.

Лікарняна практика[ред. | ред. код]

Після закінчення університету 5 років працював лікарем функціональної діагностики у ВАТ «Сумихімпром».

Музика[ред. | ред. код]

У 1995  — 1996 разом із другом Павлом Сипало пишуть електронну музику. Імпульсом до натхнення спочатку був російський гурт «Технологія», але потім дізнавшись, що «Технологія» орієнтується на Depeche Mode, увага переключилася на британський колектив, а також на Альберта чимало вплинула творчість Девіда Бові.

У тих же роках знайомиться з представниками сумського музичного андеграунду: Михайлом Капустою, Аркадієм Поважним, Володимиром Пахолюком та ін..

Михайло Капуста у дитячому клубі «Промінь» організував рок-клуб, де по п'ятницях сумські «підвальні» гурти, а також окремі співаки робили концерти. Альберт співпрацює із деякими гуртами, допомагає записати альбом панк-гурту «Павлін-мавлін».

1997 — за ініціативи Михайла Капусти організовується гурт «Хамерман знищує віруси», до складу якого входять: Михайло Капуста, Альберт Цукренко, Павло Сипало та Володимир Пахолюк. Гурт працює в стилях драм-н-бейс і технопанк.

Київський період[ред. | ред. код]

2006 — Альберт переїжджає до Києва. На той час вже залишив медичну практику і працює журналістом різних журналів. Володимир Пахолюк та Михайло Капуста на той час вже кілька років мешкали у Києві.

З 2006 — гурт «ХЗВ» вже київський.

Журналістика[ред. | ред. код]

В середині 2000-х Альберт працює заступником головного редактора в журналі «Time out Kiev». В 2009—2012 роках — головний редактор інтернетжурналу «Наш Київ», потім — редактор ділової газети «Капітал», в 2014—2017 роках — головний редактор порталу Cultprostir. В 2017—2018 — шеф-редактор суспільно-політичного напрямку телеканалу UA: Перший, редактор хвилі нової української музики на радіо Zemlya на ofr.fm. В 2019-2020-му в ефірі Громадського Телебачення виходила авторська програма «Альберт». В 2021-му Альберт Цукренко — сценарист і музичний редактор телешоу «Люта українізація з Антіном Мухарським» на «4 каналі». В його авторській рубриці «Бальзам на душу» досліджуєтья історія «золотої ери» української естради 1950-1980-х років. Починаючи з грудня 2021-го року — шеф-редактор творчого об'єднання суспільно-політичних програм на телеканалі UA: Перший.

З жовтня 2023 Альберт Цукренко почав вести передачу СучЦукрМуз на майданчику YouTube каналу hromadske.зміст. В цьому подкасті Альберт висвітлює різноманітні питання та запрошує до розмови різноманітних музикантів[1].

Родина[ред. | ред. код]

Одружений, виховує двох доньок.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Альберт Цукренко. nashkiev.ua (російською) . 09 липня 2013. Архів оригіналу за 17 липня 2018. Процитовано 17 липня 2018.
  1. СучЦукрМуз - YouTube. www.youtube.com. Процитовано 14 березня 2024.